Menu

Despre teatru

Godot Cafe Teatru devine Teatrul Godot şi și-a reuat activitatea vineri, 4 iunie, în cadrul Palatului Bragadiru din Bucureşti, pe Calea Rahovei 147-153.

Teatrul Godot a fost redeschis după trei ani, timp în care piesele sale au fost găzduite de spaţii alternative. Palatul Bragadiru va include o sală de teatru şi de evenimente, un restaurant şi o grădină spaţioasă. Teatrul Godot este un spaţiu cultural aparte atât prin susţinerea teatrului şi artelor independente, cât şi datorită conceptului de teatru de vară, ce aminteşte de celebrele grădini Union sau Oteteleşeanu, din Bucureştiul anilor 1900, dar şi prin faptul că are propria trupă de actori, selectaţi printr-un concurs la care au participat 200 de artişti.

Teatrul Godot va monta, în continuare, producţii proprii, dar va găzdui, de asemenea, şi piese invitate. Producţiile proprii şi actorii Teatrului Godot au continuat să fie prezente în spaţiul cultural românesc şi în cei trei ani în care teatrul iniţial, Godot Cafe Teatru, de pe Lipscani, a fost închis. Piesele au fost găzduite de alte spaţii culturale din Bucureşti şi din ţară.

“Prin redeschiderea Teatrului Godot, continuăm să facem ceea ce am început în 2008, creând nu doar un spaţiu teatral, ci un hub cultural care va susţine multiple ramuri ale artelor independente: fotografie, pictură, sculptură, film, muzică – artele vizuale, în general, şi, implicit, şi artiştii – pe cei tineri în special – care le crează. Această redeschidere marchează consolidarea brandului Teatrul Godot ca teatru independent stabil, profesionist organizat, din dragoste de teatru şi de actori, într-un spaţiu elegant, sigur, din punct de vedere al sănătăţii şi respectării normelor de sănătate în vigoare, cu respect pentru artiştii şi publicul Godot”, spune George Remeş, managerul Teatrului Godot.