Menu

Calendar

Momentan nu sunt reprezentații programate.

Spectacole ale Teatrului Excelsior

Caută după nume

A B C D F I J M N O P T U V Z
Vezi piesa
#EmojiPlay
#EmojiPlay

Așa cum l-a gândit Gigi Căciuleanu, spectacolul de teatru coregrafic #EmojiPlay îmbină, în mod aparent ludic, un limbaj tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala şi strania (încă!) lume bi-dimensională a …

Vezi piesa
Amerika
Amerika
Regie: Geirun țino Scenografie: Geirun țino Durată: 1h
Vezi piesa
Arlecchino și pierdutele iubiri
Arlecchino și pierdutele iubiri
Regie: Enrico Bonavera Scenografie: Corina Grămoşteanu
Vezi piesa
Aventuri în ținutul florilor
Aventuri în ținutul florilor
Regie: Ilinca Stihi Scenografie: Luana Drăgoiescu
Vezi piesa
Băiatul cu șosete roz
Băiatul cu șosete roz
Regie: Ciocîrlan Scenografie: Clara Pop Durată: 1h
Vezi piesa
Bambi
Bambi
Regie: Attila Vizauer
Vezi piesa
Casa pisicii
Casa pisicii
Regie: Lenuş-Teodora Moraru Scenografie: Gelu Rîşca
Vezi piesa
Cei trei purceluși
Cei trei purceluși
Regie: Stelian Milu Scenografie: Delphi Design
Vezi piesa
Cenușăreasa
Cenușăreasa
Regie: Eduard Petru Jighirgiu Durată: 1h
Vezi piesa
Cocoșelul neascultător
Cocoșelul neascultător
Regie: Ion Lucian şi Victor Radovici Scenografie: Ștefan Pârvulescu
1 2 3 4

Despre teatru

Teatrul EXCELSIOR a fost înfiinţat la 1 aprilie 1990, imediat după Revoluţia din 1989, ca teatru pentru copii şi tineret, actul de naştere fiindu-i semnat de ministrul Culturii de atunci, filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu. „Ştiu bine că nu meritul meu a fost atunci când s-a înfiinţat teatrul. A fost, în primul rând, meritul maestrului Ion Lucian şi a fost meritul împrejurărilor. Eram ministrul Culturii într-un moment în care nimeni nu se ocupa de cultură şi am făcut ce am vrut…”, spunea Andrei Pleşu pe data de 1 aprilie 2015, la cea de-a 25-a aniversare a Teatrului Excelsior.

Încă de la început, Ion Lucian a avut alături o echipă de actori entuziaşti, iubiţi de publicul tânăr: Daniela Anencov, Genoveva Preda, Victor Radovici, Paula Sorescu-Lucian şi Vasile Menzel. Împreună au realizat primul spectacol al teatrului, Nu treziţi un copil care visează de Eugen Ionesco, care a fost prezentat atât în ţară, cât şi în importante turnee în străinătate (Franţa, Canada, SUA, Belgia, Elveţia). Au urmat Cocoşelul neascultător de Ion Lucian şi Maidanul de la capătul lumii de Brigitte Sarthou, spectacole jucate cu talent şi credinţă, dar în săli de împrumut.

După şase ani de activitate itinerantă, trupa Teatrului Excelsior, completată ulterior cu tineri actori, îşi deschide stagiunea 1996-1997 în propriul spaţiu scenic amenajat în strada Academiei 28. Cu un repertoriu care i-a cuprins pe Ion Creangă, Petre Ispirescu, I.L. Caragiale, Hans Christian Andersen, Wilhelm Hauff, Selma Lagerlof, Charles Perrault, Ion Lucian, Alexandru Andy Kessler şi alţii, teatrul şi-a cucerit repede propriul lui public. În zilele de sărbătoare şi în week-end-uri, părinţii îşi aduceau copiii de mână la spectacole, învăţându-i astfel drumul către teatru. „Copiii care nu merg la teatru şi nu văd teatru n-o să vină nici tineri la teatru şi nici adulţi” – spunea Ion Lucian.