Menu

Calendar

Momentan nu sunt reprezentații programate.

Actorii Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”

Momentan nu avem informații despre actorii acestui teatru.

Despre teatru

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a fost înființat în anul 1993, prin hotărârea nr. 9/11 iunie a Consiliului Județean Gorj. Din aprilie 1999, Teatrul este transferat sub autoritatea Consiliului Local și Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Încei 26 de ani de existență, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” s-au montat și jucat peste 130 piese din dramaturgia clasică și contemporană, universală și românească.

Producțiile teatrului au participat la numeroase turnee și festivaluri internationale  – Casablanca, Maroc, Festivalul Internațional de Teatru Universitar, 2-10 septembrie 2005, cu spectacolul Doi pe o bancă ; Copenhaga, Danemarca – 5 octombrie 2005, spectacolul Raiul, prima pe dreapta ; Stockholm, Malmo, Suedia – 1-8 octombrie 2005, cu spectacolele Doi pe o bancă și Raiul, prima pe dreapta; Istanbul, Turcia – 22-24 mai 2007, „Romania Theatre Festival”, cu spectacolul Emigranții; Roma, Umbertide, Italia – 15-19 octombrie 2007, spectacolul Bătrânii; Istanbul, Turcia – 26-28 mai 2008, spectacolele Femeia ca un câmp de luptă și Balera; Florența, Perugia, Umbertide, Milano – Italia, 15-20 octombrie 2009, spectacolul Balera.

Începând din anul 2000, se organizează Zilele „Elvira Godeanu”, eveniment ce a făcut posibilă înâlnirea publicului gorjean cu producții reprezentative ale teatrului românesc și nu numai. Printre producțiile invitate în cadrul Festivalului se numără spectacole ale unor teatre de prestigiu din România, precum Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Teatrul Metropolis, Teatrul Bulandra, Teatrul Act etc. De asemenea, au fost invitate producții ale teatrelor din străinătate, precum Frunze și flori, spectacol al Teatrului Național din Istanbul (2007).

În cadrul Zilelor „Elvira Godeanu” are loc, din 2003, Festivalul de Teatru pentru Elevi „Constantin Stanciovici-Brănișteanu”, festival-concurs ce se adresează liceenilor, ce are ca scop dezvoltarea aptitudinilor artistice ale liceenilor, dar și formarea unui public de teatru avizat. În anul 2019 a avut loc prima ediție a Festivalului de Teatru „Elvira Godeanu”, festival-concurs ce are ca scop crearea unui cadru favorabil exprimării performanței feminine în domeniul artei teatrale.