Menu
Zeul Măcelului Zeul Măcelului

Zeul Măcelului

Durată: 1h 15m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Zeul Măcelului

Autor: Yasmina Reza

Traducere: Tudor Țepeneag

Regia: Erwin Șimșensohn

Scenografie, decor, costume: Mihai Pastramagiu

Distribuție: 

Veronique Vallon – Dana Bucătaru

Michel Vallon – Ioan Creţescu

Annette Reille – Gina Pătrașcu Zamfirache

Alain Reille – Valentin Popa

Zeul Măcelului” prezintă o realitate pură care dezvăluie angoase, frustări, diferențe social și moduri de abordare a vieții cotidiene, pornită de la o banală ceartă între doi copii.

Două perechi de părinți grijulii se întâlnesc în sufrageria apartamentului uneia dintre ele să discute civilizat despre incidentul petrecut la scoală între odraslele lor, incident în urma căruia unul dintre băieţi, Bruno, ajunge acasă cu doi dinți în minus drept pedeapsă pentru că a refuzat să îl accepte pe celălalt, pe Ferdinand, în gaşca” sa. 

Michel, tatăl victimei, interpretat de Ioan Cretescu, este un om simplu fără prea multe aspirații, un comerciant care aparţine păturii sociale mijlocii. Soţia sa, Veronique (Daniela Bucătaru), este o mare amatoare de artă, fiind „o ditamai artistă la rândul ei”, şi în același timp, un înflăcărat activist pentru drepturile omului. Tatăl tânărului agresor, Alain, jucat de Valentin Popa, este avocatul de succes, carierist convins, care își trăieşte viaţa între două convorbiri succesive la telefonul mobil, de care este complet dependent și ataşat. Soţia sa, Anette (Gina Pătraşcu – Zamfirache), este femeia nefericită în căsnicie care se ascunde pe cât posibil în spatele unei false eleganțe.

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:

Prezentarea la intrarea in spatiul destinat spectacolului cu 30 de minute inainte de inceperea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.
Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.
Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru.
Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane 

Bilete la Zeul Măcelului

Momentan nu sunt reprezentații programate.