Menu
Zaruri și cărți Zaruri și cărți

Zaruri și cărți

Teatru: Teatrul Metropolis
Durată: 1h 15m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

ZARURI ȘI CĂRȚI

de Sam Henry Kass

 

Piesa poate fi descrisă drept o lecție de management pentru toții șefii micuți care își chinuie angajații imbecili dar optimiști. În cazul de față, subordonatul nu se dă bătut. 

Umorul replicilor îl cucereste pe spectator încă din primele minute ale spectacolului. La întrebarea care este mesajul spectacolului, Florin Piersic Jr. a răspuns: “Nu-ți bate capul. Nu e genul de piesă de la care spectatorii pleacă frustrați și chinuiți de întrebări existențiale. E o comedie de situație, cu un dialog scris genial.”

Cu o scenografie aproape inexistentă – două scaune și o masă – și o distribuție formată din doar doi actori (…). Început greoi, crispat, dialogul se rostogolește ca un tăvălug, stârnește cascade de râsete și este regele incontestabil al acestei piese, scrise de Sam Henry Kass, scenarist și regizor la Hollywood, autor al unui celebru episod al serialului “Seinfeld”. 

Florin Piersic Jr. este “șeful”, atât pe scenă, unde interpretează patronul unui mic cazino, cât și în afara ei. Așa cum ne-a obișnuit, atât în teatru (“Sex, Drugs, Rock and Roll”), cât și în film (“Fix Alert”, “Eminescu vs Eminem”), el își regizează singur proiectele, fiind totodată cel ce a tradus și adaptat textul lui Kass. În rolul unui angajat greu de cap, dar de un optimism și o naivitate ce-l scot din minți pe patronul său, Petre Fumuru face un joc grozav.

sursa: Ziarul As

Bilete la Zaruri și cărți

Momentan nu sunt reprezentații programate.