Menu
Work. No travel Work. No travel

Work. No travel

Festival: Festivalul Undercloud
Regie: Bobi Pricop
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea piesei

după volumele „Tur-retur” de Zoltán Rostás și Sorin Stoica

TEXT: Mihaela Michailov

REGIE: Bobi Pricop

DISTRIBUȚIE: Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzică) și Alex Călin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean (actori)

CONCEPT SPAȚIU: Gabi Albu

CU PARTICIPAREA: Ovidiu Țichindeleanu și Mizdan

WORK. NO TRAVEL vorbește despre migrantele și migranții români pentru care munca în străinătate a devenit singura posibilitate de supraviețuire, în contextul economic post-1989, marcat de precarizare, privatizare masivă și provizorat social.

WORK. NO TRAVEL propune o reîntoarcere în prima decadă a migrației forței de muncă de după 1990 și investighează multiplele dislocări și relocări temporare ale celor plecați afară, condițiile de muncă, raporturile de putere și posibilele comunități salvatoare.

WORK. NO TRAVEL scanează fragmente din vieți trăite în nesiguranță și alienare, vieți improvizate care ajung să însemne un singur lucru: bani trimiși acasă pentru familie. Bani strânși cu sacrificii enorme. Bani greu de atins!

WORK. NO TRAVEL are la bază două volume de interviuri – „Tur-retur. Convorbiri despre munca în străinătate” -realizate de sociologii Zoltán Rostás și Sorin Stoica și publicate în 2006 la editura Curtea Veche.

WORK. NO TRAVEL vorbește azi, în mijlocul crizei sanitare mondiale, despre greutățile, nedreptățile și inegalitățile cu care cei plecați la muncă se confruntă iar și iar. Sunt istorii personale și politice despre reziliență, resurse limitate, lipsa unui viitor sigur.

În pragul unei crize mondiale economice și politice, spectacolul nostru îndeamnă la solidarizare cu toți cei care migrează în căutarea unui loc de muncă.

Participarea este exclusiv online, pe platforma Zoom, și necesită o rezervare prealabilă. Aveți nevoie de un dispozitiv cu o conexiune bună la internet, cameră și microfon funcționale. Spectacolul este PARTICIPATIV. Veți primi un text pe care îl veți avea de citit în timpul spectacolului.

Destinație necunoscută. Teatrul celor care pleacă” este un proiect de documentare, explorare artistică, producție și itinerare, care își propune realizarea unui spectacol de teatru pe o temă de maximă relevanță pentru transformările socio-economice și politice din România post 1989 – migrația forței de muncă. Proiectul cultural „Destinație necunoscută. Teatrul celor pleacă” își propune să aprofundeze și să dezvolte tema complexă a migrației forței de muncă prin intermediul unui spectacol creat de o echipă de artiste și artiști preocupate/ preocupați de teatrul realităților imediate. Acest spectacol se numește WORK. NO TRAVEL.

Proiect inițiat de Asociația ADO – Artă pentru Drepturile Omului, în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Reprezentații

Momentan nu sunt reprezentații programate.

Spectacole similare

Vezi piesa
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Joi, 25 aug. ora 19:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Gipsy in Blue
Gipsy in Blue
Luni, 15 aug. ora 20:00 Durată: 1h 30m Bucuresti, Teatrul Elisabeta
Vezi piesa
Mașinăria. Musicalul
Mașinăria. Musicalul
Sâmbătă, 10 sept. ora 19:30 Regie: Alexander Hausvater, Alex Burcă, Patricia Katona Scenografie: Adina Mastalier Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Toxic
Toxic
Vineri, 2 sept. ora 20:30 Regie: Mihai Androne, Florin Piersic Jr Scenografie: Mihai Androne Durată: 1h 15m Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Neliniștiți – proiecție de film
Neliniștiți – proiecție de film
Sâmbătă, 20 aug. ora 21:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Valsul Hazardului
Valsul Hazardului
Vineri, 26 aug. ora 19:30 Regie: Ingrid Bonța Durată: 1h Bucuresti, Teatrul Masca