Menu
Vocea umană Vocea umană

Vocea umană

Teatru: Teatrul Act
Durată: 1h 25m
Regia: Regia Richard Williams
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

De: Francis Poulenc și Jean Cocteau

Muzică/libret: Muzică de Francis Poulenc; Libretul de Jean Cocteau
Vârsta minimă de 12 ani
Durata: 40 de minute + 45 de minute o dezbatere cu invitați și publicul

Adaptată după emblematica piesă de teatru cu același titlu de Jean Cocteau, această operă, sau mai bine spus spovedanie muzical-dramatică cu caracter profund personal și intim, este practic un mistuitor portret psihologic al unei singure femei, Elle, desenat pe parcursul unei convorbiri telefonice chinuite și anxioase de 45 de minute.

Fiind pusă în fața unui fapt pe care nu dorește să-l accepte, Elle se clatină periculos la limita sănătății mintale când iubitul cu care se află într-o relație de mai bine de 5 ani de zile îi dezvăluie la telefon faptul că urmează să se căsătorească cu o altă femeie următoarea zi la Marsilia și-și cere scrisorile de dragoste înapoi. Pe măsură ce sentimentul de durere face loc negării și în cele din urmă mâniei, Elle încearcă din răsputeri să-l țină pe Cherri la telefon cât de mult poate, în agonizanta încercare de a evita acel ultim „adio”.

 

În partea a doua a serii, invitați din lumea culturii și a psihologiei (scriitoarea Doina Ruști, rectorul UNATC Liviu Lucaci și psihologul Mihaela Sahlean) dezbat cu dumneavoastră, publicul, temele atinse de subiectul operei, într-o discuție moderată de Bogdan Stănescu.

 

Alte mențiuni:

 

– Spectacol în cadrul festivalului Hoinar.Carnaval 2024

– Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

– Coproducător: Centrul Român de Muzică

– Partener media principal: Radio România Muzical

– Partener media: TVR Cultural

Bilete la Vocea umană

Momentan nu sunt reprezentații programate.