Menu
Visul american Visul american

Visul american

Teatru: Teatrul de Comedie
Locuri: 12 locuri disponibile
Următoarea reprezentație: alte 2 date/ore
Locația: Sala Radu Beligan Strada Sfântul Dumitru, nr. 2, București
Durată: 1h 40m
Regia: Regia Iarina Demian Iarina Demian
Autor: Autor Eric Bogosian
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
de la 100 lei
bilete pe bilete.comedie.ro

Descrierea spectacolului

“Visul American” (“Drinking in America”) de Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian, este cea mai recentă premieră a Teatrului de Comedie din București.

One-man show-ul lui Tudor Chirilă reprezintă un adevărat tur de forță, în care cele nouă monologuri ce compun textul se transformă în tot atâtea personaje a căror interpretare remarcabilă oferă publicului, timp de o oră și jumătate, o radiografie brutal de sinceră, comică și cinică a Americii și a lumii în care trăim. Este un spectacol de o actualitate frapantă.

Iarina Demian pune în scenă un spectacol modern în care un ecran multimedia de 25 de metri pătrați devine când decorul, când partenerul unui Tudor Chirilă excelent condus regizoral.

Aplaudat deopotrivă de public și de critica de specialitate, succesul Visului American s-a contorizat rapid în reprezentațiile sold-out și în recordul din luna decembrie 2021, când 9 reprezentații au fost vândute integral în mai puțin de o zi (peste 1200 de bilete).

De ce trebuie să vezi Visul American? http://www.visul-american.ro/

,A fost genial! De altfel, mă așteptam să fie, dar a fost peste așteptări.
~ Andreea Esca

,Mi-a plăcut la nebunie! Trebuie să-l mai revăd ca să pot să-l înțeleg pe deplin și să-l apreciez la adevărata valoare. Oricum, impresionant!
~ Călin Goia, solist Voltaj

Spectacolul „Visul american” e o mini enciclopedie umană contemporană!
~ Răzvana Niță, critic de teatru

(…) înfioară și crispează, încântător și terifiant, de-ți îngheață aplauzele pe mâini!
~ Răzvan Burileanu, Liternet, critic de teatru

(…) un final absolut răvășitor. Un Recital de gală al lui TUDOR CHIRILĂ!
~ Mircea M. Ionescu, critic de teatru

Teatrul este efemer. Energia care se naște din relația public actor este unică. Ea nu poate fi fixată pe niciun suport. Nu poate fi transmisă de o cameră video. Teatrul se naște, trăiește și moare. Și apoi vine alt spectacol, alt teatru. De aia orice actor își dorește să arate un spectacol cât mai multor oameni. Să se asigure că el a fost văzut și că oamenii ăia vor ține minte seara aia specială. Plecăm în turneul ăsta într-un moment dificil pentru lume și pentru cultură, dar nu e bucurie mai mare decât să știm că am revenit la normalitatea unor săli care pot fi umplute de public. Și cred că publicul din țară a fost destul de mult privat de teatru. E timpul să-și ia revanșa. So, here we are 🙂 Visul American este oglinda în care trebuie să avem curaj să ne uităm cu toții.
~ Tudor Chirilă

În fiecare oraș publicul este diferit și trebuie să-l cucerești fără să faci concesii. În fiecare oraș trebuie să te simți acasă și să-i convingi pe spectatori să interpreteze ideea spectacolului tău în toată complexitatea lui. Trebuie să-i faci pe spectatori ,,să trăiască din punct de vedere estetic”. Spectacolul trăiește prin spectator. Edward Albee pretinde că publicul este întotdeauna inteligent, iar noi trebuie să fim responsabili.
~ Iarina Demian

Accesul la spectacol este permis persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.

“Visul American” este un spectacol de Iarina Demian cu Tudor Chirilă; scenografie și costume – Irina Moscu; lighting Design – Daniel Klinger; video design – Dilmana Iordanova. Producătorul spectacolului este Teatrul De Comedie.

În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscopice, care pot afecta persoanele cu epilepsie sau sensibilitate la acest tip de lumină.

Accesul la spectacol este permis persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.

Turneul este organizat de Agenția de Vise și Fundația Artest, susținut de Rock FM, Magic FM, Kiss FM, Republica, VOYO și comunicat de agenția Magic Maker Communication.

 

Bilete la Visul american

Miercuri, 8 februarie, ora 19:00
Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan
12 locuri disponibile
Joi, 9 februarie, ora 19:00
Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan
24 de locuri disponibile
Sâmbătă, 11 februarie, ora 19:00
Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan
Locuri epuizate