Menu
Unde mi-e sufletul? Unde mi-e sufletul?

Unde mi-e sufletul?

Teatru: Teatrul National Marin Sorescu
Regie: Norbert Boda
Regie tehnică: Cristian Petec
Durată: 1h
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea piesei

Sinopsis

Când o femeie nevinovată rămâne fără suflet, un anchetator îi răscolește trecutul pentru a-l găsi pe cel care i-a furat sufletul. Acesta găsește cinci suspecți pe care îi închide într-o cameră de identificare, unde sunt interogați. Personajele, încercând să deslușească acest mister, descoperă o tragedie care îi va schimba pentru totdeauna. Urmărim o poveste poetică cu tentă polițistă în care un suflet pierdut, rătăcit în existența sa, se confruntă cu moartea.

Scenariul dramatic este construit dintr-un conglomerat de poezii pe care Marin Sorescu le-a scris de-a lungul carierei sale. Spectacolul are un caracter comic și dinamic, dar și filosofic, reprezentativ scrierilor lui Marin Sorescu prin care se dezbat aspecte ale relației dificile dintre om și moarte.

Norbert Boda

Norbert Boda a studiat actoria și masterul în regie la Facultatea de Teatru si Film din Cluj-Napoca si a regizat până în prezent spectacolele: Singurătatea Pietrelor de Flavius Lucăcel / Unteatru, București; Hai că nu e Cernobîl de Norbert Boda / Teatrul Municipal, Baia Mare; O Viață Normală de Norbert Boda / Facultatea de Teatru și Film și #Reactorul de creație și experiment, Cluj-Napoca; Suicidal după texte de Luigi Pirandello / Teatrul Municipal, Baia Mare; Banda de Stephen Belber / #Reactor de Creație și Experiment din Cluj-Napoca; Fata din Mașinărie de Stef Smith / Teatrul Anton Pann, Râmnicu-Vâlcea; Avioane de Hârtie după Elise Wilk / Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca. În anul 2019 a luat premiul cel mai bun actor la Gala Hop.

„Originalitatea debordantă a lui Norbert Boda se transpune aici într-o îmbrățișare creativă de poeme care reușesc să dialogheze între ele și să creeze locuri pentru personajele din versuri răzlețe într-o poveste în care nimic nu este întâmplător. (…) Totul în alb și negru ‒ căci culoarea nu își mai găsește locul în spațiul de după viață – și cu proiecții care dau dinamism unui cadru scenic modest, unde artificiile nu au rost. Căci moartea nu are nevoie de decoruri.” (Anda Simion, Viața, moartea și Sorescu într-un spectacol de Norbert Boda, revista Scrisul Românesc, nr. 2 / februarie 2021, pag. 23)

Reprezentații

Momentan nu sunt reprezentații programate.

Spectacole similare

Vezi piesa
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Joi, 25 aug. ora 19:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Gipsy in Blue
Gipsy in Blue
Luni, 15 aug. ora 20:00 Durată: 1h 30m Bucuresti, Teatrul Elisabeta
Vezi piesa
Mașinăria. Musicalul
Mașinăria. Musicalul
Sâmbătă, 10 sept. ora 19:30 Regie: Alexander Hausvater, Alex Burcă, Patricia Katona Scenografie: Adina Mastalier Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Toxic
Toxic
Vineri, 2 sept. ora 20:30 Regie: Florin Piersic Jr, Mihai Androne Scenografie: Mihai Androne Durată: 1h 15m Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Neliniștiți – proiecție de film
Neliniștiți – proiecție de film
Sâmbătă, 20 aug. ora 21:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Valsul Hazardului
Valsul Hazardului
Vineri, 26 aug. ora 19:30 Regie: Ingrid Bonța Durată: 1h Bucuresti, Teatrul Masca