Menu
Un basm urban Un basm urban

Un basm urban

Teatru: Teatrul Metropolis
Durată: 1h 45m
Regia: Regia Norbert Boda
Autor: Autor Norbert Boda
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!

UN BASM URBAN

Nominalizat pentru Cea mai bună piesa românească a anului 2021 la premiile UNITER

proiect câștigător în cadrul programului “StarT”, ediția I, 2022

Musicalul Un Basm Urban este un spectacol „fresh” și plin de umor care aduce în atenția publicului povestea a cinci tineri orfani, adevărați eroi. Adolescenții reușesc să-și depășească statutul de persoane defavorizate transformând toate obstacolele cu care se confruntă, într-o joacă. Ei luptă și suferă în timp ce cântă cu zâmbetul pe buze iar cheia de joc devine una ludică, plină de energie.

Tinerii actori Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Stella Cora, Francesca Fülöp și David Drugaru (unii dintre ei avându-și debutul pe o scenă profesionistă) au curajul de a experimenta forme teatrale dinamice și poate chiar atipice, interpretându-i pe cei cinci orfani principali care formează trupa Omega Cinci, unită prin dragostea lor comună pentru muzica urbană. Hip-hopul e caracterizat prin versuri poetice cu mesaj, flow și atitudine rebelă, iar acest gen s-a desprins din realitățile socio-politice ale comunităților defavorizate, subjugate de nedreptate și corupție. Ei, alături de Teona Stavarachi, Ștefan Alexandru Iancu și Irina Sibef vor testa teatralitatea muzicii hip-hop pe scenă.

Piesa are o tentă socială, deoarece prezintă diferite problematici din cadrul centrelor de plasament, însă focusul principal este povestea și triumful personajelor care au reușit să-și depășească condiția de orfan. Vreau ca prin acest spectacol să ofer spectatorilor prilejul de a-și transforma percepția generală asupra persoanelor defavorizate, din cea de victimă într-una de erou. Totodată, pe lângă aceste teme grele, doresc în primul rând ca lumea să se distreze, să vrea să danseze, să cânte cu actorii și să se emoționeze sub influența muzicii urbane.”, a declarat Norbert Boda, regizorul și dramaturgul spectacolului.

Bilete la Un basm urban

Momentan nu sunt reprezentații programate.