Menu
Tschick. De ce am furat mașina – FNT 2023 Tschick. De ce am furat mașina – FNT 2023

Tschick. De ce am furat mașina – FNT 2023

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 1h 50m
Regia: Regia Irisz Kovacs
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Producție a Teatrului German de Stat Timișoara – spectacol prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT 2023 

 

Spectacol în limba germană cu traducere în limba română și engleză 

O odisee cool pentru tineri – piesa de teatru „Tschick. De ce am furat mașina” spune povestea lui Maik și a lui Tschick, doi adolescenți care cred că trebuie să existe și o altă lume decât cea pe care o cunosc acasă și la școală. Maik provine din clasa de mijloc germană, iar pentru părinții lui drumurile s-au despărțit de mult, chiar dacă încă locuiesc sub același acoperiș. Maik se consideră un străin, așa cum se consideră și Tschick, a cărui familie s-a mutat din Rusia în Germania. La început, singurul lucru pe care cei doi îl au în comun este sentimentul de a fi străini într-o societate care le creează dificultăți.

Spectacolul are prospețimea adolescenței și savoarea descoperirii lumii. Tânăra regizoare Irisz Kovacs ne invită să privim prin ochii celor două personaje aventura lor inițiatică în lumea adulților. Inspirate din estetica benzilor desenate, familiară tinerilor, scenografia se rezumă la sugestie iar jocul actoricesc lasă spațiu imaginației spectatorului pe care îl iau partener în călătoria spre o Valahie imaginară, niciodată atinsă. Tschick… e un spectacol despre prietenie și maturizare, dar mai ales despre valoarea și limitele libertății.

 

Mai multe detalii aici  

 

    

Bilete la Tschick. De ce am furat mașina – FNT 2023

Momentan nu sunt reprezentații programate.