Menu
Triumful binelui Triumful binelui

Triumful binelui

Teatru: Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”
Regie: Ion Sapdaru
Video: Cristi Bortoș
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea piesei

spectacol-lectură în pregătire (intrare liberă)
Autor: Orlando Balaș
Regia: Ion Sapdaru
Distribuția:
 
 
Triumful binelui este o distopie care ne pune în fața unei provocări cu care omenirea se va confrunta inevitabil în deceniile următoare: apariția unor oameni ameliorați genetic, din embrioni preparați în laboratoare pentru eliminarea bolilor congenitale și producerea unor copii care să aibă caracteristicile dorite de părinți (blond, suplu, cu ochi albaștri). Ce se va întâmpla atunci cu oamenii concepuți pe cale naturală, care nu vor fi la fel de atrăgători și rezistenți la boli ca super-oamenii modificați genetic? Vor mai fi ei tolerați de societate sau vor fi eliminați precum fructele și legumele necorespunzătoare vizual de pe rafturile magazinelor? Protagonistul Georg Adamson este judecat pentru că a vorbit despre un astfel de copil, care nu poartă semnul distinctiv al ameliorării genetice. Inculpatul, procurorul, judecătoarea și frumoasa avocată blondă sunt cu toții produși în laboratoarele biotech…” (Orlando Balaș)

Autorul (n. 1971) este profesor de literatură germană la Universitatea din Oradea și scriitor. A obținut un titlu de doctor în literatură universală cu o teză despre Edda, Saga și Cântecul Nibelungilor. A publicat bestseller-uri didactice („Limba germană. Simplu și eficient“ și „Limba germană. Exerciții de gramatică și vocabular“ la Editura Polirom din Iași), volume de poezie („Borderline“, „terra 2.0“) și volumul de teatru „incomod“ (Editura Brumar, 2021). A câștigat concursul de dramaturgie al Teatrului „Regina Maria“ din Oradea (2020). Autor de scenarii de film, colaborator al studioului Republic Production din Târgu Mureș.
 
 

Reprezentații

Momentan nu sunt reprezentații programate.

Spectacole similare

Vezi piesa
Yiddish trotter
Yiddish trotter
Joi, 25 aug. ora 19:00 Durată: 1h 40m Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat
Vezi piesa
Sărută-mă
Sărută-mă
Vineri, 9 sept. ora 19:00 Durată: 1h 10m Cluj, Teatrul National -Napoca
Vezi piesa
Jocheul Păsărilor
Jocheul Păsărilor
Duminică, 21 aug. ora 19:30 Regie: Attila Keresztes Durată: 1h Târgu Mureș, Teatrul Național
Vezi piesa
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Joi, 25 aug. ora 19:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Mașinăria. Musicalul
Mașinăria. Musicalul
Sâmbătă, 10 sept. ora 19:30 Regie: Alexander Hausvater, Alex Burcă, Patricia Katona Scenografie: Adina Mastalier Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Toxic
Toxic
Vineri, 2 sept. ora 20:30 Regie: Florin Piersic Jr, Mihai Androne Scenografie: Mihai Androne Durată: 1h 15m Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”