Triburi. Codul bunelor BARIERE
Teatru: | Teatrul Nottara |
Durată: | 2h 15m |
Regia: | Regia Vlad Cristache |
Descrierea spectacolului
O familie este un micro-univers, cu propriile sale reguli, o lume în care vrei să te simţi în siguranţă. Dar uneori, această protecţie înseamnă, de fapt, izolare de exterior, o piedică în regăsirea identităţii. Billy este singurul membru cu deficienţe de auz din familia sa, iar când o întâlneşte pe Sylvia, născută într-o familie de hipoacuzici, realizează cât de mult pierduse până atunci în a se descoperi pe sine şi în a face din deficienţa sa un mod de a vedea realitatea în toată bogăţia sa şi în multiplele ei nuanţe. Un spectacol despre importanţa familiei, dar şi despre felul în care îl vedem pe Celălalt, despre cum ne raportăm la cei pe care obişnuim să-i încadrăm în categoria altfel, Triburi îşi propune să ne facă să vedem ceea ce am ales să ignorăm până acum.
Piesa Triburi a fost produsă de Royal Court în Londra, în octombrie 2010, în regia lui Roger Michell. În 2012, a câştigat Premiul Drama Desk pentru scriere excepţională.
„Mi-a venit ideea de a scrie Triburi după ce am văzut un documentar despre un cuplu de hipoacuzici. Urma să aibă un copil şi îşi doreau ca acesta să fie şi el hipoacuzic. Mi-am dat seama că, de fapt, majoritatea oamenilor asta simt, fie că sunt hipoacuzici sau nu. Părinţii simt o mare bucurie să vadă că au transmis copiilor lor nu numai genele, ci şi un set de valori şi de credinţe. Chiar şi un limbaj specific. Familia este un trib. Un trib în care au loc conflicte, dar care este foarte loial.”
Nina Raine