Menu
Trei surori – FNT 2 Trei surori – FNT 2

Trei surori – FNT 2

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 1h 20m
Regia: Regia Irina Moscu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacolul este o producție a Universității de Arte din Târgu Mureş – Facultatea de Arte și este prezentat în cadrul festivalului Național de Teatru 2022.

 

Vârsta recomandată: 12+

În teatru vedem clasicii în mod repetat. Piesa „Trei surori” de Anton P. Cehov a fost reprezentată în toată lumea din 1901, anul în care a fost scrisă. Cele trei surori sunt prinse într-o buclă eternă din care nu au scăpare. Ele vor să ajungă la Moscova, dar nu ajung niciodată acolo. Noi mergem mereu la teatru să vedem cum ele nu ajung niciodată la Moscova, o altă buclă. Este o situaţie teatrală ciudată. Te poţi schimba în interiorul acestei bucle? Repetarea unei acţiuni nu e ceva de care să te temi decât atunci când este inconştientă.

Deci nu este atât vorba despre a ajunge la Moscova, cât despre cum am putea evolua în interiorul spaţiului în care suntem prinşi, şi o eliberare interioară ar fi posibilă. Cum dăm la o parte vălul? Vocea adevărată a lui Cehov e aici plină de întuneric, tristeţe şi autoamăgire. E vorba şi despre o reprimare teribilă a sentimentelor – o familie care îşi interzice accesul la emoţii, favorizând astfel instalarea unei „paralizii interne”. Vizând temporalităţi din viitor, oamenii lui par că au ceva de supraviețuitori romantici ai unui cataclism înfricoșător.

 

Detalii   

Bilete la Trei surori – FNT 2

Momentan nu sunt reprezentații programate.