TOC TOC
Durată: | 1h 40m |
Regia: | Regia Ricard Reguant |
Autor: | Autor Laurent Baffie |
Descrierea spectacolului
Vrei să faci o rezervare?
Scrie pe whatspp sau sună la
0791.616.583
Oferim și 20 bilete reduse la 60 lei pentru pensionari, studenți, liceeni si copii . Biletele se rezervă telefonic și vor fi ridicate în ziua spectacolului.
Scrisa de dramaturgul, actorul si omul de televiziune francez Laurent Baffie, TOC TOC spune povestea a sase pacienti cu tulburari obsesiv compulsive (TOC) care se intalnesc in sala de asteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta intarzie, cei sase pacienti vor incepe o sedinta ad-hoc de terapie in grup in cursul careia vor ajunge la cele mai trasnite si totusi plauzibile concluzii.
Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucandu-se de peste 12 ani in peste 20 de tari cu casa inchisa.
Desi a priori nu este o tema care sa se asocieze cu rasul, daca este abordata din perspectiva unui umor de calitate si de bun simt, spectacolul poate aduce o contributie majora la intelegerea faptului ca aceste tulburari sunt destul de des intalnite in lumea reala.
De fapt, in lume, peste 100 de milioane de persoane sufera de TOC – Tulburare Obsesiv Compulsiva – o tulburare de anxietate caracterizata de ganduri intruzive care produc frica, agitatie, comportamente repetitive … Aceasta tulburare este punctul comun pe care il au cei sase protagonisti ai acestei comedii.
Pe scurt, este vorba despre un spectacol care combina psihologia cu tuse de umor acid de buna calitate. Aceasta combinatie, la care se adauga performantele actoricesti de exceptie ale unor actori deosebit de talentati, a transformat spectacolul intr-un adevarat fenomen.
TOC TOC este o rara avis a comediilor bulevardiere (spectacole de comedie tipice din Paris, care se jucau in teatrele de pe marile bulevarde).
Nu este un amalgam de incurcaturi si neintelegeri intre perechi sau pe teme sexuale, ci un spectacol in care situatia personajelor este una speciala, care se bazeaza pe o circumstanta unica si care aduce toate personajele sub aceeasi umbrela.
Partea distractiva si originala este ca spectacolul isi mentine perfect dinamismul, fara sa aiba timpi morti, folosind hazul unor personaje destul de bizare, fiecare posesor al unei manii semi-nebunesti , personaje care ajung sa ii induioseze pe spectatori pe masura ce piesa curge, iar ei se lasa incet-incet descoperiti, in mod deschis, pe scena.