Menu
Toc toc Toc toc

Toc toc

Teatru: Teatrul de Stat Constanța
Durată: 1h 26m
Regia: Regia Alexandru Boureanu și Raluca Păun
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

O comedie spumoasă a cărei acțiune se petrece în cabinetul doctorului Stern, un neuropsihiatru specialist de renume mondial în tulburarea obsesiv-compulsivă – TOC sau OCD. 

O consultație la renumitul dr. Stern se obține cu greu, deoarece acesta călătorește foarte mult și rareori se întoarce în Franța.

Coprolalie, aritmomanie, nosofobie, palilalie sunt doar o parte din afectările celor șase pacienți care se întâlnesc în sala de așteptare a doctorului Stern.

Neuropsihiatrul întârzie, fiind blocat în aeroportul din Frankfurt. După o vreme, pacienții vor încerca să omoare timpul prin improvizarea unei terapii de grup care îi va situa pe toți în afara zonei lor de confort. Fiecare își va spune propria poveste.

«Regizorii (Alexandru Boureanu și Raluca Paun) au contat pe succesul acestei comedii bulevardiere, fiindcă s-au bazat pe două elemente importante: textul scris alert, cu replici de efect şi cu un ritm al desfăşurării comicului ce include mereu surpriza în formula sa; şi pe prestaţia trupei de actori, capabili să dea relief umorului vioi al piesei. Se simte în acest text experienţa de actor şi scriitor pentru show-uri de divertisment la radio şi televiziune, a lui Laurent Baffie, care a renunţat la şcoală, pentru a-şi urma vocaţia, atras fiind de aceste două media ale timpului nostru.

Abordând un subiect sensibil şi alambicat, dramaturgul recurge la mijloacele comicului de limbaj de sorginte populară, iar aceasta ar putea fi o capcană pentru o trupă de actori ce pot aluneca dincolo de linia subţire a efectului grosier. Actorii TNC nu au căzut în această capcană, au evitat, în general, tuşele groase, făcând subtil cu ochiul publicului, care le răsplăteşte prestaţia cu aplauze.» – Sanda Vișan, Adevărul. 

«Piesa este în standardul dramaturgiei franceze de succes, pentru un teatru de replică, bine ritmată, inteligentă, spumoasă. (…) Un asemenea spectacol, exclusiv de replică, scoate în relief charisma actorilor.» – Marius Dobrin, Agenda LiterNet 

Autor: Laurent Baffie

Traducere de: Raluca Păun

Decor: Vanessa Beca

Costume: Lia Dogaru 

Lighting design: Dodu Ispas

Producător: Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova 

Bilete la Toc toc

Momentan nu sunt reprezentații programate.