Menu
Ţinutul de jos Ţinutul de jos

Ţinutul de jos

Teatru: Teatrul Maghiar de Stat
Durată: 2h 15m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Aceasta este o privire din secolul 21. asupra unui mare clasic al teatrului catalan.

Pablo Ley transformă piesa clasică a lui Àngel Guimerà într-o poveste de detectivi și un thriller extraordinar despre lupta de clasă.

Fără a pierde din vedere originea sau a schimba esența acestui text universal, dramaturgia lui Pablo Ley plasează Ţinuturile de jos (Terra Baixa) în secolul 20, într-o Barcelona anarhistă, și introduce două noi personaje: un jurnalist și un inspector de poliție, Vinagret, care vor fi responsabili de investigarea unui crimă în care un muncitor își ucide angajatorul. Manelic l-a ucis pe Sebastià pentru a-l elibera pe Marta (și pe el însuși).

O perspectivă contemporană și intensă care se transformă de la o dramă rurală la o tragedie romantică și culminează în: „Am ucis lupul! Am ucis lupul! Am ucis lupul!” Acesta este strigătul de libertate al clasei muncitoare care luptă împotriva opresiunii.

O poveste de intrigi și revolte care vă va ține lipiți de scaun.

În spatele crimei pasionale a lui Manelic bate în mod clar o dramă socială care, citit din secolul 21, anticipă în multe moduri istoria secolului 21. Muncitorul (Manelic) care se confruntă cu stăpânul său (Sebastià) pentru a-și elibera viitorul (Marta) este o transcriere a luptei de clasă, și nu este nevoie de multă imaginație pentru a vedea în ea o origine care nu este departe de Războiul Civil (cu cât de multe preludii doriți: Săptămâna Tragică, Trieniuul Bolșevic, dictatura lui Primo de Rivera…). Guimerà cu siguranță a considerat, în felul său, justiția socială, dar cu greu și-ar fi putut închipui o lume în care Revoluția Rusă sau ascensiunea fascismului ar avea loc și cu atât mai puțin că confruntarea dintre aceste două forțe ar fi sfârșit într-un război mondial devastator. (Pablo Ley Fancelli / Carme Portaceli)

 

Bilete la Ţinutul de jos

Momentan nu sunt reprezentații programate.