Menu
Thrill me: povestea lui leopold și a lui loeb – spectacol găzduit Thrill me: povestea lui leopold și a lui loeb – spectacol găzduit

Thrill me: povestea lui leopold și a lui loeb – spectacol găzduit

Teatru: Teatrul Act
Durată: 1h 30m
Regia: Regia Ionuț Grama & Dragoș Muscalu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb este un musical de cameră în două personaje, scris și compus de Stephen Dolginoff, bazat pe o întâmplare adevărată care a zguduit Chicago-ul anilor 1920 și a inspirat mai multe piese de teatru și producții cinematografice.

Tinerii de 19 ani Nathan Leopold și Richard Loeb, prieteni din copilărie, supradotați intelectual, par să aibă totul: provin din familii înstărite, sunt studenți la Drept și aspiră la cariere strălucite ca avocați. Totuși, sub aparența perfecțiunii, fiecare ascunde câte o obsesie: Richard este mânat de puternice porniri distructive și are o apetență pentru delict, iar Nathan este îndrăgostit până la adorație de prietenul său. Convinși că sunt întruchiparea conceptului de „supraom” al lui Nietzsche și că sunt mai presus de legile societății, cei doi încheie un pact secret, pentru a-și satisface reciproc nevoile. Curând, relația de codependență și ambiția îi conduc pe cei doi pe un drum periculos, care se sfârșește în mod tragic.

Alternând planul evenimentelor din 1924 cu cel al audierii pentru liberare condiționată a lui Nathan la 54 de ani, musicalul este o dramă psihologică despre vulnerabilitate, maturizare, căutarea identității și despre valențele profund nocive ale pasiunilor obsesive, cât și un thriller polițist despre manipulare și impostură. Totul este potențat de o excelentă partitură de pian care amintește de jazz-ul anilor ’20 și de filmele noir are secolului trecut.

Un musical de Stephen Dolginoff
Regie: Ionuț Grama & Dragoș Muscalu


Distribuție

Dragoș Ioniță (Nathan Leopold)
Andrei Mărcuță (Richard Loeb)
Mihai Murariu (Pian)

Traducere: Ionuț Grama
Scenografie & costume: Vladimir Turturica
Pregătire vocală: Georgiana Mototolea
Mișcare scenică: Raluca Lupan
Inginer de sunet: Ștefan Stanciu
Light design: Andrei Delczeg
Recomandare vârstă: 16+ 


O producție TOUCHSTONE CREATIVE 
Spații partenere: 
Teatrul ACT, Teatrul Național Cluj-Napoca, Teatrul „Maria Filotti” Brăila
Parteneri proiect: Asociația MozaiQ, LiterNet, Facultatea de Teatru și Film Cluj-Napoca

Proiect co-finanțat în cadrul Programului „București Acasă” 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului București sau a ARCUB.

Proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Bilete la Thrill me: povestea lui leopold și a lui loeb – spectacol găzduit

Momentan nu sunt reprezentații programate.