Menu
Țesătorul de vise – Poveste… Țesătorul de vise – Poveste…

Țesătorul de vise – Poveste…

Teatru: Teatrul Național „Radu Stanca”
Durată: 1h
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2” este o poveste a cărei acțiune se petrece în seara de Ajun. Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite.
La fel de frumoasă ca trama piesei este povestea realizării acestui spectacol. Trebuie spus de la început că textul a fost scris de către Alex Curta și Florin Coșuleț (cel care vă scrie aceste rânduri) și că are trei coordonate principale.
Colindul! Neprețuita moștenire a acestui spațiu european și a oamenilor ce-l locuiesc stă la baza alcătuirii demersului nostru teatral.
Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este, fără tăgadă, un element cultural de patrimoniu UNESCO, este, dacă vreți, parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală. Un demers rar în exercițiul profesiunii având în vedere că personajele teatrale sunt în marea lor măsură fictive.
Tinerețea! Această stare umană atât de plină de sevă, acest „verde crud” al existentei noastre este cea de a doua coordonată ce îndeplinește, alături de colind, o funcție de bază, dar și una tranzitorie a spectacolului.
Generații întregi de studenți-actori ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu au contribuit la asumarea, îmbogățirea și transmiterea acestei întâlniri teatrale, fapt ce l-a determinat pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, să-l includă în „patrimoniul” repertoriului TNRS.
Întâlnirea! Într-o lume plină de bariere, această nevoie a Întâlnirii este esențială. Ea pune față în față artiștii și publicul, generații de studenți și actorii, colindul, poveștile și Întâlnirile cu noi și cu ceilalți!
Țesătorul de vise în noua sa variantă revizuită și adăugită este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa viu la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral și, mai ales, de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, prin intermediul colindului.

Crăciun plin de bucurie!
Florin Coșuleț, regizor

Bilete la Țesătorul de vise – Poveste…

Momentan nu sunt reprezentații programate.