Menu
Tenebrele ridicole Tenebrele ridicole

Tenebrele ridicole

Durată: 1h 30m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Pirați somalezi se îmbarcă pe o navă de transport ce călătorește pe o mare rămasă fără pește. Soldați germani călătoresc în regiunea Hindukuș, urcând pe firul apei unui râu întunecat prin pădurile Afganistanului. Italieni purtând Căști Albastre monitorizează „recolta” de coltan din aceeași zonă. În timp ce, printre copacii de acolo, trăiesc oameni care vor să-și facă poveștile auzite: de pildă, parabola ursului buzat și a fetei Panya ori povestea despre o bombă de precizie care-și lovește ținta la milimetru, lăsând în urmă o tragedie.
Inspirându-se din „Inima întunericului” de Joseph Conrad și din filmul anti-război „Apocalismul acum” al lui Francis Ford Coppola, în 2014, Wolfram Lotz a scris piesa radiofonică „The Ridiculous Darkness”. Acțiunea piesei nu este clar plasată nici în Africa, nici în Vietnam, ci îmbină elemente de istorie colonială occidentală și neocolonialismul specific lumii globalizate.


Text de: Wolfram Lotz
Regia: Jonas Fürstenau
Cu: Philipp Adrian Djokić, Matthis Heinrich, Leonard Meschter, Ellen Neuser, Ronja Oehler, Ronja Rath, Laura Storz, Paula Vogel, Leonard Wilhelm
Scenografia: Fabienne Müller
Costume: Helene Subklew
Dramaturgia: Matthias Döpke
Co-producție: Schauspiel Leipzig

Bilete la Tenebrele ridicole

Momentan nu sunt reprezentații programate.