Menu
Teatrul Naţional pentru copii Abracadabra Teatrul Naţional pentru copii Abracadabra

Teatrul Naţional pentru copii Abracadabra

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Data și ora: alte 3 date/ore
Locația: Sala Media Strada Tudor Arghezi, nr. 5, București
Durată: 1h
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
  Bilete
bilete pe tnb.ro

Descrierea spectacolului

Teatru interactiv, spectacole pentru copii cu vârsta între 4 și 10 ani

 

Poveștile Românilor vă aşteaptă, duminica, la Sala Media!

În fiecare duminică, altă premieră!

Până la finalul stagiunii 2023 – 2024, întâlnirile magice, cu teatrul şi cu basmele românilor, continuă.

În Cetatea Poveștilor, copiii întruchipează personajele bune, iar cele rele – revin actorilor.

“Voi veți fi prinții și prințesele care vor urca pe scenă, dragi copii! Trebuie doar să rostiţi formula magică “Eu pot, eu sunt magician”, anunţă Magicianul Poveştilor. Vă aşteptăm să ne jucăm de-a Teatrul!”

În urmă cu 23 de ani, în duminica de dinaintea Paştelui avea loc prima ridicare de cortină la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, în Sala Atelier a TNB. De atunci, în fiecare an are loc o dublă sărbătoare în Duminica Floriilor: sărbătoarea creştină şi aniversarea ingeniosului proiect de teatru pentru copii.  

De la o stagiune la alta, micii spectatori au fost invitați să urce pe scenă și să se joace de-a Teatrul. În scurt timp, spectacolele au devenit un eveniment pentru întreaga familie.

Programul următoarelor spectacole, îl puteţi găsi aici. Iar detalii despre desfăşurarea acestora, pe pagina de facebook: Eu pot, eu sunt magician!

Vă aşteptăm la teatru!

 

Teatrul Naţional pentru Copii, proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti, este locul unde copiii urcă pe scenă şi devin eroii cei buni şi frumoşi ai basmelor. Ca într-o adevărată magie, « înarmaţi » cu doar câteva elemente de costum şi de decor, ei învaţă să-şi înfrângă teama şi să lupte  vitejeşte cu duhurile rele, cu forţele cele întunecate din poveştile românilor, de ieri şi de azi.

Înarmaţi cu multă fantezie şi poftă de joc, dar şi cu o recuzită neaşteptată, urcând pe scenă şi învingându-şi teama, micuţilor actori li se oferă şansa ca, la capătul premierei să concureze pentru un rol special, erou de poveste. În lumea magică a teatrului şi a copilăriei, totul este permis. Poţi să lupţi cu forţele rele, ţinând în mână un balon pe post de sabie, şi să le învingi, pentru că la Teatrul Naţional pentru Copii Binele triumfă întotdeauna prin luptă dreaptă.

Fiind vorba numai despre spectacole interactive, copiii trebuie să ştie că există câte un rol pentru fiecare dintre ei şi, odată cu evoluţia poveştii, apare şi şansa de a fi învingător. De-a lungul stagiunii, toţi copiii vor urca pe scenă şi vor deveni Eroi în nemuritoarele basme ale românilor.

 

Bilete la Teatrul Naţional pentru copii Abracadabra

Duminică, 26 mai, ora 11:00
Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Sala Media
Duminică, 2 iunie, ora 11:00
Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Sala Media
Duminică, 9 iunie, ora 11:00
Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Sala Media
Duminică, 30 iunie, ora 11:00
Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Sala Media