Menu
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a încheiat Stagiunea 2021-2022 Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a încheiat Stagiunea 2021-2022

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a încheiat Stagiunea 2021-2022

Teatru: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați a încheiat Stagiunea 2021-2022. Îți mulțumim pentru că ne-ai fost alături în Sala de Spectacole.

În această stagiune, am inițiat Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan, un program artistic pe trei ani al cărui obiectiv este revitalizarea actului teatral prin abordarea unor mijloace de creație și producție diferite față de cele cu care Teatrul din Galați a operat până acum, dar și prin reanalizarea raporturilor dintre instituție, artiști, spectacol și public.

Teatrul din Galați desfășoară Proiect 9 alături de regizorii Leta Popescu, Cristian Ban și Adi Iclenzan. Cei trei regizori montează aici până în 2024 câte trei spectacole care au la bază texte românești de teatru, texte noi scrise special pentru trupa de actori de la Galați, dar și creații colective.

Primele trei spectacole din Proiect 9 au avut premiera în această stagiune. Este vorba de:

Tot în această stagiune, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a mai produs spectacolele:

Stagiunea 2021-2022, deși începută sub semnul restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, a marcat întoarcerea la normalitate. Am putut juca din nou cu sala plină, ceea ce pentru noi este cea mai mare bucurie.

În această stagiune am oferit aproape 100 de reprezentații la sediu în fața a aproximativ 10.000 de spectatori.

Alte 5 reprezentații au avut loc în cadrul festivalurilor la care am fost invitați: la Sibiu cu spectacolul SALBA DRACULUI după Vasile Alecsandri, regia și scenografia: Alexandru Dabija, și la Timișoara, Brăila, Chișinău și Tg. Jiu cu spectacolul MaMe, creație colectivă, regia: Cristian Ban, scenografia: Iulia Gherghescu.

Stagiunea 2022-2023 va debuta la începutul lunii septembrie. Îți promitem o toamnă bogată în evenimente culturale.

În perioada 16-18 septembrie 2022 vom găzdui Showcase Proiect 9, un mini-festival de prezentare a primelor trei spectacole produse sub umbrela Proiect 9.

În perioada 8-16 octombrie 2022 vom  găzdui Festivalul Național de Comedie – Ediția a XXXIII-a. După doi ani în care nu am putut organiza Festivalul în Sala de Spectacole din cauza pandemiei de coronavirus, în 2022 avem bucuria să aducem din nou în fața publicului de la Galați cele mai bune comedii ale momentului din teatrele românești.

Vom dezvălui toate detaliile spre finalul verii.

Până atunci, îți dorim o vară răcoroasă, cu odihnă binemeritată!

Bilete la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a încheiat Stagiunea 2021-2022

Momentan nu sunt reprezentații programate.