Menu
TARTUFFE sau IMPOSTORUL TARTUFFE sau IMPOSTORUL

TARTUFFE sau IMPOSTORUL

Teatru: Teatrul de Stat Constanța
Durată: 2h 40m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

SEAS

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului

CONSTANȚA 2023

Producător :  TEATRUL MIC București

Titlul spectacolului: TARTUFFE sau IMPOSTORUL 

Autor: Molière

Traducere și adaptare: Gelu Colceag

Regia: Gelu Colceag

Scenografia (decor): Ștefan Caragiu

Scenografia (costume): Liliana Cenean

Miscare scenica: Ștefan Lupu 

Muzica originală: Vangelis

Recomandări de vârstă public: Nerecomandat sub 14 ani.

Distribuţia: Mihaela Rădescu, Gabi Costin, Alina Petrica, Vlad Corbeanu, Oana Laura Gabriela, Rareș Florin Stoica, Alexandru Voicu, Vlad Logigan, Ana Bianca Popescu, Viorel Cojanu, Andrei Seușan, Ștefan Lupu / Marian Olteanu

SINOPSIS:

„Tartuffe sau Impostorul” de Molière este considerată una dintre cele mai puternice comedii de caracter din literatura mondială, scrisă cu scopul de a denunța fanatismul religios şi ipocrizia practicată de nobilii şi marii burghezi în secolul al XVII-lea.

Prima variantă a piesei, scrisă în anul 1664, prezentată în fața regelui Ludovic al XIV-lea, a fost contestată şi interzisă. Trei ani mai târziu textul a stârnit din nou controverse şi a dus la interzicerea lui chiar de către arhiepiscopul Parisului. Comedia a putut fi jucată în versiune integrală abia în februarie 1669, prin bunăvoința Regelui Soare, şi a reprezentat un adevărat succes.

Regizorul Gelu Colceag propune publicului un spectacol de teatru în teatru, în care explorează cu subtilitate si inteligență efectele comice produse de intrigă, prin satirizarea ipocriziei, vicleniei şi naivității.

„Spectacolul te răsfață prin prezența în scenă a unei echipe de actori de mare forță. Un joc dinamic, generos, permanent în relație unul cu celălalt, neîngroșat, spumos caracterizează fiecare personaj prototip, dar nu stereoptip, fiecare primind regizoral momentul său de strălucire. „Tartuffe” emană izbânda în scenă a unui rar întâlnit spirit de echipă(…)Este o piesă „cu cărțile pe față”, cu magie frustă, fără a se căuta ostentativ iluzia. Teatru în teatru, prea mult teatru în viață. Puțini știu că spectacolul originar a fost reluat la un an după ce fusese interzis, cerându-i-se lui Molière să adauge un act și jumătate, un fel de happy-end, pentru ca Tartuffe să nu iasă învingător.” (Alina Maer, scenesicuvinte.ro)

Bilete la TARTUFFE sau IMPOSTORUL

Momentan nu sunt reprezentații programate.