Menu
Stihuri și Cântări. Raiul primului Crăciun Stihuri și Cântări. Raiul primului Crăciun

Stihuri și Cântări. Raiul primului Crăciun

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!

 

Compania Teatrală Zona, cu ocazia împlinirii  a 20 de ani de existență, din care 10 de angajare directă si totală în dimensiunea teatrului mărturisitor al valorilor creștine, a cărui inițiatoare și deschizatoare de drumuri în România a fost, anunță o nouă direcție, numită sugestiv “Teatru +”. Plusul este dat de istorie, religie, poezie, absolut orice domeniu poate fi adus mai aproape datorită teatrului, care astfel se transformă dintr-un scop în sine într-o punte către alte domenii, la înțelegerea cărora poate ajuta în felul său unic. Sub egida Teatru + se vor desfășura proiecte spectaculoase, ce adună laolaltă specialiști din mai multe domenii, astfel încât publicul să beneficieze de efectul sinergic al mai multor forțe. Teatru +  va reuni în jurul său oameni de calitate, oameni care aduc prin ei înșiși, valoare, sens, lumină.

În cadrul acestui proiect Compania Teatrală Zona aduce în fața spectatorilor o nouă premieră: Stihuri și Cântări. Raiul primului Crăciun.

Invitata serii va fi actrița Daniela Nane

Un spectacol dorit,o stare de spirit care topește în sine armonios genuri diferite, poezia cu  muzica,monologul cu balada populară, un spectacol aflat la confluența dintre cultură și cult.Ne spune o poveste tulburătoare despre viată,dragoste,jertfă,devenire,o naștere a fiecăruia dintre noi ,într-o atmosferă caldă,emoționantă ,determinată de apropierea sărbătorii Nașterii Domnului.Un spectacol care ne aduce pe toți ,lângă focul din vatră,în jurul bradului de Crăciun,în mirosul de cozonac din casa bunicilor,în sunetul de colinde etc.,Ne vor însoți gândurile și cuvintele unor autori dragi nouă ,Mihai  Eminescu,Lucian Blaga,Nichita Stănescu,Ioan Alexandru,Daniel Turcea,V.Voiculescu,Maria Calciu etc.,Ne vom folosi de cuvinte pentru a exprima ceea ce este mai presus de cuvinte…Cuvântul va fi însoțit de muzică tradițională si cultă,de sunetul pianului.

Stihuri și Cântări este un spectacol reverență făcut culturii române care poate îmbina într-un fel unic elementul etnic cu cel cult, culminând cu cel cultic. Spectatorul va fi purtat într-o călătorie a emoțiilor fără să știe cum și când a parcurs drumul și a trecut timpul. Ceea ce unește toate aceste compartimente este dorința de a aduce în fața publicului o istorie, o mărturisire a bucuriei de a trăi. Fiecare reprezentație va fi diferită, spectacolul are o structură de bază la care se adaugă ceva diferit, tema aleasă, artiștii participant, etc. Din povestea acestei prime reprezentații, vor face parte actorii Ana Calciu și Tomi Cristin, soprana Maria Mădălina Constantin, solistă a Filarmonicii George Enescu, basul Alin Horia Mânzat, interpret al Operei Române Bucuresti.Pianiștii si compozitorii David Simon și Antonia Dragomir, deținători a numeroase premii internaționale, formați în sistemul de artă canadian.

Bilete la Stihuri și Cântări. Raiul primului Crăciun

Momentan nu sunt reprezentații programate.