Menu
Spitalul comunal Spitalul comunal

Spitalul comunal

Teatru: Teatrul Metropolis
Durată: 2h
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

SPITALUL COMUNAL

de Hristo Boicev

 

o farsă tragi-comică

 

Unde se află granița între nebunie și normalitate? Între realitate și ficțiune?
 
În universul tragi-comic creat de farsa-metaforă a lui Boicev descoperim propriile noastre angoase și sperante. Îi recunoaștem pe nebunii shakespearieni când comici, când tragici, într-un microcosmos al unei lumi ce se află într-o continuă cautare a echilibrului și identității.

Ne aflăm într-o lume unde situațiile paradoxale devin comice tocmai datorită rupturii create între o speranță iluzorie și universul dur și pragmatic al lumii în care trăim.
Un spectacol modern de un umor subtil și percutant, cu replici acide de o poezie ce nu exclude cinismul.

 

Hristo Boicev este cel mai cunoscut și apreciat dramaturg bulgar al zilelor noastre. Este autorul a peste 10 piese de teatru care au fost jucate de mai mult de 100 de ori în 40 de țări din Europa, America, Asia și Australia. Printre ultimele se numară “Colonelul pasăre” “Orchestra Titanic” și “Spitalul comunal”.
Și-a început cariera artistică în 1984, când a publicat prima sa piesă de teatru “Acel lucru”.

 

In 1989 i se conferea deja titlul de “autor al anului”, pentru cele 40 de producții jucate pe scenele de teatru din Bulgaria. Câteva dintre piesele sale au stat la baza unor scenarii de film, cum ar fi “Colonelul pasăre”, fiind de altfel și cel mai jucat și cunoscut text al autorului.
Este distins de către  “British Council International Playwriting Awards” pentru cea mai buna piesp – “Colonelul pasăre”.
Este distins cu Premiul “Enrico Maria Salerno” pentru dramaturgie europeană.

Bilete la Spitalul comunal

Momentan nu sunt reprezentații programate.