Menu
Spectacol lectură ÎL CUNOAȘTEȚI PE ARPAD WEISZ? Spectacol lectură ÎL CUNOAȘTEȚI PE ARPAD WEISZ?

Spectacol lectură ÎL CUNOAȘTEȚI PE ARPAD WEISZ?

Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Cu: Consuelo Battiston și Leonardo Bianconi

Adaptarea textului și regia: Gianni Farina

Artwork: Tania Zoffoli

Organizare: Maria Donnoli, Marco Molduzzi

După o idee de Elena Di Gioia în colaborare cu Liberty / Stagione Agorà

Producție: E production

Textul lui Marani îl cuprinde pe cititor și-l driblează neîncetat, de parcă s-ar antrena cu emoțiile noastre. Din această învăluire ludică și sinistră, care evocă legile și interdicțiile ce au netezit drumul către holocaust, ies la iveală cu claritate două impulsuri opuse: pasiunea pentru sport, pentru fotbal, și consternarea în fața prostiei umane feroce.

Povestea lui Arpad Weisz este tulburătoare și minunată. În ea conviețuiesc entuziasmul pentru un antrenor care a revoluționat jocul de fotbal și neplăcerea stârnită de comportamentul italienilor și al europenilor în fața antisemitismului insidios care contamina treptat continentul.

În centrul acestui asediu emoțional găsim o familie în fugă, doi copii persecutați, respinși de școală, privați de o limbă vorbită, despărțiți de prieteni. Povestea lor este sfâșietoare, iar cuvintele lor – ajunse la noi datorită minuțiozității lui Marani și afecțiunii unui copil care nu și-a uitat niciodată prietenul de altădată – au greutatea unei pietre de moară.

Trecerea inexorabilă de la terenul de tenis la lagărul de exterminare reverberează în proiectul sonor al spectacolului-lectură care, alături de text, reinventează medii și vibrații pentru a evoca o poveste pe care o tăcere de șaptezeci de ani nu a reușit să o șteargă din memorie.

Bilete la Spectacol lectură ÎL CUNOAȘTEȚI PE ARPAD WEISZ?

Momentan nu sunt reprezentații programate.