Menu
Songs of the Clown Songs of the Clown

Songs of the Clown

Teatru: Teatrul Act
Durată: 1h 30m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

De: Verena Tönjes și Daria Tudor

Muzică/libret: Korngold, Kowalski, Künneke, Schubert, Sondheim

Spectacol recomandat copiilor peste 12 ani

O experiență muzical-dramatică care ne reconectează cu timpul prezent. Nevoia de multi-tasking dispare pentru 90 de minute, iar bucuriile și nevoile atât de importante în copilărie redevin subiecte de actualitate. Avem răbdare timp de 90 de minute și nici nu ne dăm seama.

 În sine un recital de lied, spectacolul propune un repertoriu care stârnește reacții. Compozitorii prezentați transmit mesajul lor artistic prin intermediul unor personaje concrete: clovnul alb și cel roșu. Clovnul însuși trasează un arc de legătură între copilărie și maturitate. Un copil îl consideră amuzant și neajutorat, în timp ce pentru un adult, clovnul este un inadaptat în fața căruia adultul e mereu superior. De aceea, unui clovn îi poți spune adevărul în orice situație, pentru că el oricum nu-l va înțelege. Astfel, clovnul străpunge ziduri de protecție, ne permite să fim pe deplin sinceri și ne reconectează în mod plăcut  la realitatea de care fugim adesea.

 Programul muzical este încadrat de lecturi și proiecții video de Buster Keaton, Charlie Chaplin, Marcel Marceau și Emmett Kelly, adresându-se astfel nu numai melomanilor, ci și oricui care se întreabă „de ce să mergem oare la un concert?”.Alte mențiuni:

 

– ​Spectacol în cadrul festivalului Hoinar.Carnaval 2024

– ​Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

-​Coproducător: Centrul Român de Muzică

-​Partener media principal: Radio România Muzical

-​Partener media: TVR Cultural

Bilete la Songs of the Clown

Momentan nu sunt reprezentații programate.