Menu
Some Like It Hot – concert live cu Ruxandra Zamfir Some Like It Hot – concert live cu Ruxandra Zamfir

Some Like It Hot – concert live cu Ruxandra Zamfir

Teatru: Teatrul Godot
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Voce – Ruxandra Zamfir

Pian – Puiu Pascu

Contrabas – Ciprian Parghel

Pentru Ruxandra Zamfir, Some Like it Hot reprezintă mai mult decât titlul celebrului film în regia lui Billy Wilder. El este unul dintre filmele care i-au marcat adolescența, deschizându-i ochii și sufletul către lumea jazz-ului american din perioada interbelică.  Iată de ce proiectul Some Like it Hot își propune să „funcționeze” ca un fel de mașinărie a timpului, cu ajutorul căreia artista dorește să recreeze atmosfera exuberantă, liberă și (parcă) lipsită de griji a poveștii din film.  De altfel, în programul prezentat la Teatrul Godot se vor regăsi o parte din cântecele de pe coloana sonoră a filmului –  „I’m Through with Love” (Fud Livingston & Matty Malneck, 1931), „I Wanna Be Loved by You” (Herbert Stothart & Harry Ruby, 1928) sau „My Heart Belongs to Daddy” (Cole Porter, 1938). Partenerii Ruxandrei în această călătorie muzicală sunt pianistul Puiu Pascu și contrabasistul Ciprian Parghel.

Ruxandra Zamfir este cântăreață de jazz și blues, cu o activitate concertistică bogată. Parcursul ei profesional a fost unul sinuos, ea absolvind mai întâi Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea București), pentru ca, la 30 de ani, vârsta maturității depline, să înceapă să studieze muzica. A urmat mai întâi cursurile Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, apoi cursurile de Master în Jazz, iar în 2013 a obținut titlul de Doctor în Muzică.  În activitatea ei profesională, a colaborat cu muzicieni importanți, precum Lucian Ban, Mircea Tiberian, Sorin Romanescu, Vlaicu Golcea, Mihai Iordache sau Emil Bîzgă. Ruxandra are la activ două producții discografice – „Being Green” (Green Records, 2008) și „Wild At Heart” (Fiver House Records, 2017).

Puiu Pascu este unul dintre ei mai cunoscuți pianiști de jazz din România. Frenezia şi plăcerea cu care cântă, armoniile şi ritmurile complexe, cât și originalitatea abordării pieselor îl transformă într-un artist–unicat în peisajul muzical românesc. Puiu Pascu a cântat alături de mulți instrumentiști de jazz, dintre care îi amintim pe Pedro Negrescu, Garbis Dedeian, Alex Man sau Virgil Popescu,  cu care  a colaborat și pentru realizarea momentelor muzicale din emisiunea săptămânală Garantat 100% (TVR1). De asemenea, de-a lungul timpului,  el a acompaniat voci celebre ale jazz-ului românesc, precum Anca Parghel, Theodora Enache sau Maria Răducanu.

Ciprian Parghel este un contrabasist foarte apreciat în spațiul muzical românesc. Absolvent al Conservatorului Regal din Bruxelles – „Premiul I cu Distincție” -, el a participat la work shop-ul Jazz Marlagne, dar și la viața muzicală de club din capitala belgiană.  Numele lui Ciprian Parghel a apărut pe afișele unor festivaluri importante de profil, ca Jazz International Festival (Frammeries, Belgia), Brașov Jazz Internațional Festival, Gărâna Jazz International Festival sau Rimouski Jazz Festival (Canada). El a colaborat cu numeroși muzicieni de jazz, dintre care îi amintim pe Anca Parghel, Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Archie Sheep, Marius Pop, Bruno Castelucci sau Eric Legnini.

Teatrul Godot funcționează sub forma unui Café-Teatru. Rezervările la mese se vor face în ordinea achiziționării biletelor, indiferent de platforma de pe care cumpărați biletele. De asemenea, această rezervare se anulează dacă nu vă veți prezenta în sala de spectacol cu 15 minute înainte de ora începerii spectacolului. Vă recomandăm, totuși, să ajungeți cu cel puțin 45-30 de minute înainte de ora anunțată, pentru a putea prelua comenzile dvs. de la mese cât mai prompt și eficient. Ne dorim să vă oferim o experiență plăcută pe tot parcursul spectacolului, de aceea, servirea la mese se oprește pe toată durata reprezentației.


IMPORTANT


-Este obligatorie respectarea locurilor marcate in sala.

-Dupa incepera spectacolului accesul publicului in sala nu mai este permis. 

-Pe durata spectacolului publicul este rugat sa inchida telefoanele mobile, iar fotografierea, filmarea si inregistrarea audio nu sunt permise.

-Va rugam sa respectati ora de incepere a spectacolului, scrisa pe bilet. Spectacolul incepe in cel mai scurt timp, odata cu incheierea tuturor pregatirilor tehnice necesare.

-Ratarea vizionarii unui spectacol din cauza neprezentarii la ora anuntata, nu da dreptul la returnarea costului biletului sau l;a utilizarea lui la o prezenta ulterioara.

-Biletele pot fi schimbate sau contravaloarea lor poate fi returnata doar in cazul anularii/reprogramarii spectacolului. 

-Din respect pentru actori si spectatori, va rtugam ca in timpul spectacolului, sa tineti telefoanele inchise, pe modul Avion sau Silentios si sa pastrati linistea.

Bilete la Some Like It Hot – concert live cu Ruxandra Zamfir

Momentan nu sunt reprezentații programate.