Menu
Smooth Christmas Jazz Catalina Beta Quintet Smooth Christmas Jazz Catalina Beta Quintet

Smooth Christmas Jazz Catalina Beta Quintet

Teatru: Teatrul Godot
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Smooth Christmas Jazz Catalina Beta Quintet

Catalina Beta – voce

Albert Tajti – pian

Bogdan Tănase – chitară

Oleg Lașcu – contrabas

Gabi Matei – tobe

O seară fermecătoare, plină de bucurie și animată de cea mai rafinată și smooth muzică de jazz de Crăciun. Cei cinci fantastici artiști vor recreea atmosfera aristocrată și glamour a Crăciunului american, cu cântece standard jazz, balade și swing cântate de Frank Sinatra și Ella Fitzgerald, acompaniați de cele mai bune orchestre de jazz și ascultate lângă șemineu și bradul de Crăciun.

Consacrata artistă Catalina Beta, cu vocea ei ce îmbracă în catifea și cu o expresie stilistică de o sensibilitate și o frumusețe inconfundabile, împreună cu stelarul pianist, compozitor și aranjor Albert Tajti, responsabil de direcția muzicală, explorează organic, cu finețe și emoție acest univers sonor împreună cu muzicieni de prim-rang: Bogdan Tănase la chitară, Oleg Lașcu la contrabas și Gabi Matei la tobe.

CĂTĂLINA BETA – O prezenţă vocală expresivă şi fermecatoare, o voce care „îmbracă în catifea”, revelând prin cântul ei un suflet de o delicateţe rară. Cântăreaţă şi compozitoare, experimează cu mai multe genuri muzicale (jazz, bossa nova şi choru, folk, blues). Cătălina Oana Beţa studiază Psihologia în Iași, unde face cunoştinţă cu jazz-ul şi se îndrăgosteşte iremediabil de bogăţia inepuizabilă a acestui gen muzical.

Câştigă premii importante la concursurile muzicale la care participă. În 2016 este admisă la Universitatea Națională de Muzică București, secția Compoziție Jazz, unde studiază timp de 1 an sub îndrumarea domnului Pr. Mircea Tiberian.

ALBERT TAJTI – Născut în anul 1984 în Piatra Neamț, Albert a studiază pianul de la vârsta de 7 ani în licee de specialitate: Liceul de Artă “Victor Brauner” Piatra Neamț și Colegiul Național de Muzică “George Enescu”, București. Absolvent al secţiei de Compoziție Muzicală,

Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, Cluj, îşi îndreaptă atenţia asupra jazzului sub îndrumarea lui Mircea Tiberian, profesor și coordonator al

Departamentului de Jazz din cadrul Universității Naționale de Muzică, București. Activează ca acompaniator și pianist de aproape 10 ani, colaborând cu numeroase formule instrumentale și soliști vocali ai genului: Alex Man, Michael Acker, Sebastian Burneci, Florin Romașcu, etc.

BOGDAN TĂNASE – Un prodigy muzical, un chitarist extrem de talentat și bine pregătit, versatil și plin de melos și subtilități stilistice, Bogdan Tănase ( Aka “Tasse”) este un muzician din noul val de tineri muzicieni. Prezența lui articulată, discretă însă, îmbogățește semnificativ multe dintre proiectele moderne ale celor mai bune și îndrăgite formule de jazz fusion de pe scena autohtohtona și nu numai.

OLEG LAȘCU – Oleg Lașcu este absolvent al Conservatorului din Chișinău a secției de interpretare a catedrei “instrumente de coarde” și masterand al secției de jazz de la Universitatea Națională de Muzică București. Activează alături de soliști vocali și instrumentali ai genului precum: Alexandru Olteanu, Liviu Negru, Sorina Rotaru, Nadia Trohin și alții. A participat recent la Festivalul de Jazz la Sibiu și Festivalul de Jazz de la Deva – alături de grupul Jazzappella.

Versatilitatea stilistică este principala calitate ce-l reprezintă pe contrabasistul Oleg, cu un traseu muzical diversificat: de la muzica clasică, folclor, până la jazz și pop/fusion. În practica jazzului se remarcă printr-un limbaj clasic, îmbinând mai multe influențe, de la muzicile afro americane până la cele europene.

GABI MATEI – Gabi Matei, proaspăt reîntors în România după un master de jazz la una dintre cele mai prestigioase Universități de Jazz din Europa, Groningen, este unul dintre cei mai talentați muzicieni ai noii generații de artiști români, un toboșar atras de lumea improvizației muzicale. Cu un vocabular muzical bogat, reușește cu succes să se conecteze cu sound-ul diverselor proiecte în care activează. Formarea ca toboșar de jazz a fost influențată de coordonarea pianistului și profesorului Mircea Tiberian în timpul cursurilor Universității de Muzică din București și participarea la workshopurile de specialitate din țară și din afara țării.

Colaborează cu toți muzicienii de prim rang ai scenei muzicale autohtone și participă la nenumărate festivaluri, printre care Sibiu Jazz Festival 2018, Sibiu Jazz Competition 2018, Jazz In The Park 2018, Samfest Jazz Festival 2019 etc.

Bilete la Smooth Christmas Jazz Catalina Beta Quintet

Momentan nu sunt reprezentații programate.