Menu
Secretul familiei Posket Secretul familiei Posket

Secretul familiei Posket

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h 40m
Regia: Regia Dan Tudor Dan Tudor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Cine s-ar gândi că viața unui magistrat lângă o soție tânără, fermecătoare și un adolescent pus pe cele mai năstrușnice fapte poate fi ușoară? Când rutina zilnică e tulburată de apariția cumnatei (prinsă între o poveste de amor și un pariu la cursele de cai) și a prietenului-colonel „în retragere” ‒ amândoi deținătorii unui secret capital privind moralitatea doamnei Posket ‒ am putea spune că viața magistratului Aeneas Posket e de-a dreptul complicată! Dar când însuși omul legii se lasă „surprins” în situații la limita legii, atunci poți crede că în joc nu e mâna destinului, ci condeiul celui mai rafinat farceur din teatrul englez al perioadei victoriene, Sir Arthur Wing Pinero (1855-1934).

Creator de comedii de salon, savurate de un public divers, Arthur Pinero, comparat adesea cu bulevardierii francezi pentru satira fină adusă moralei societății engleze la sfârșitul secolului al XIX-lea, este montat și astăzi cu succes, „Secretul familiei Posket” („Magistratul”) fiind unul dintre textele care, de la premiera pe scena Royal Court, în 1885, a bătut recordul de încasări.

Mizând în mare parte pe echipa cu care a împărțit reușita „Titanicului…”, Dan Tudor – regizor recunoscut pentru spectacolele sale cu imens succes de public – ne invită, de această dată, să evadăm într-o fantezie comică burlescă, debordând de culori îndrăznețe și energie, momente de haz și gaguri uimitoare care amintesc de maeștrii filmului mut Mack Sennett sau Buster Keaton, dar și de mai recenții regi ai umorului Jacques Tati, Louis de Funès sau Peter Sellers. Haideți, să descoperim împreună secretele unei lumi ascunse sub masca puritanismului grație invențiilor regizorale și interpretărilor actoricești de un umor teribil.

 

Bilete la Secretul familiei Posket

Momentan nu sunt reprezentații programate.