Menu
Sarmale cu dragoste Sarmale cu dragoste

Sarmale cu dragoste

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Regia: Regia Ivona Boitan
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!

 

Comedia “Sarmale cu dragoste” este un amestec de iubire, tandrețe, și… picanterie, învelite în foi suculente de umor și bună dispoziție.

Un spectacol cu un el și o ea, trecuți de prima tinerețe, cei doi ajung să se cunoască în sala de așteptare a unui cardiolog.

Pe lângă boala de inimă îi unește pasiunea pentru fumat, cafea, dar mai ales pentru sarmale.

“Toată viața așteptăm. Așteptăm să fumăm o țigară, în timp ce așteptăm să intrăm la cardiolog. Așteptăm primavara, apoi așteptăm concediul de vară și apoi pe Moș Crăciun”.

Trec zece ani și îi reîntâlnim de data aceasta într-o sală de așteptare de la cabinetul de Gastroenterologie. Ajung aici fiindcă ea gătește prea bine și el mănâncă prea mult. Sau poate fiindcă ea a vrut să-l aducă pe el de Valentine`s Day în situația în care s-au cunoscut, ca să relanseze o viață de familie monotonă.

Cert e că lui îi e rău și ea îl vrea romantic. El vrea un colebil ca să-l lase durerile, ea vrea conversație și declarații de iubire.

“Ea: Am citit că o viață sexuală slabă predispune la îngrășare. EL: Determinarea e inversă. Îngrășarea duce la o viață sexuală slabă!”

Partea a treia ne introduce după alți zece ani în sala de așteptare a cabinetului de Neuropsihiatrie. El are un început de Alzheimer, astfel că îi produce marea neplăcere de a uita ce a mâncat. Cu toate acestea, sunt împreună.

“EL: Așa e cu toate. Deși nu-mi amintesc prea multe din viața cu tine, cred că a fost plăcută.

EA: De ce crezi asta?

EL: … Mereu așteptăm împreună. Nici unul nu pleacă să aștepte altundeva, altceva, pe altcineva.

EA: Așa-i. Știi ceva, hai acasă!”

Ultima apariție, a patra, are loc după înca zece ani. El o așteaptă pe ea în sala de așteptare a Raiului. Nici acolo nu poate intra fără ea…

“Sarmale cu dragoste” este o comedie romantică, în care iubirea se poate bucura de happy-end și ține până la adânci bătrâneți. Deși se mai ciondănesc, cei doi se susțin, se ocrotesc și cel mai important, „așteaptă” împreună.

Dincolo de replicile amuzante piesa este o invitație la a ne bucura de viată așa cum este ea, fără să o raportăm la un model ideal.

Vă invităm la o oră și cincisprezece minute de relaxare și voie bună.

Este practic un elogiu adus cuplurilor care, deși încercate, rămân împreună.

Pentru că românii au o vorbă: “Iubirea trece prin stomac”, ne-am gândit să vă oferim “Sarmale cu dragoste”, o comedie spumoasă cu Victoria Dicu și Nicodim Ungureanu.

Bilete la Sarmale cu dragoste

Momentan nu sunt reprezentații programate.