Menu
Șaraimanic la Palat: Taraful Ionică Minune & Bibescu • Ligia Keșișian Șaraimanic la Palat: Taraful Ionică Minune & Bibescu • Ligia Keșișian

Șaraimanic la Palat: Taraful Ionică Minune & Bibescu • Ligia Keșișian

Teatru: Teatrul Godot
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Șaraimanic la Palat: Taraful Ionică Minune & Bibescu • Ligia Keșișian

În seria „Șaraimanic La Palat” vom urca Maeștrii muzicii lăutărești pe scena pe care o merităm. Lăutarul devine Artist, iar Concertul un Regal.

Pe 12 mai avem din nou privilegiul de a-l asculta pe Maestrul Ionică Minune și al său taraf de virtuoși. Invitat special: Mieluță Bibescu.La Palat vom avea si un festin culinar, să vă hrănim toate simțurile. Ligia Keșișian ne va întreține bătăile inimii la un puls șaraimanic de dans.

Dress code: cât de regal cu putință.

Program:

• 20:00 – 21:00 – Ligia Keșișian DJ Set

• 21:00 – 23:00 – Taraful Ionică Minune & Bibescu

• 23:00 – 00:00 – Ligia Keșișian DJ Set

Ionică Minune, cunoscut și ca „Zeus” în lumea lăutarilor, este un geniu al acestei muzici, urmașul lui Toni Iordache care i-a predat ștafeta și l-a botezat “ Minune”. Se spune că marele acordeonist a influențat atât de mult acest gen muzical, încat putem vorbi despre lăutăria de după Ionică Minune.

Zeus cântă de aproape 59 de ani, de la vârsta de 4 ani, deși noi credem că el cântă dintotdeauna. Primul turneu internațional a fost în Japonia, cu taraful lui Toni Iordache, în 1979. După o perioadă de glorie în care era o reală bucurie să poți cânta la petreceri cu lăutari precum Toni Iordache, Romica Puceanu, Florică Roșioru, Gabi Luncă, Ghiță Coadă, s.a., Ionică Minune pleacă în ’92 în Franța, unde se stabilește timp de 17 ani. A susținut spectacole în fața președinților francezi François Mitterrand și Jacques Chirac, a președintelui american Bill Clinton și a liderului palestinian Yasser Arafat. Dintre colaborările sale muzicale notabile sunt cele cu jazzmanul Bobby McFerrin, pianiștii Oscar Peterson și Michel Petrucciani, dar și cu maeștrii acordeonului Richard Galliano și Marcel Azzola. Ionică Minune s-a întors acasă, aici unde simte pământul cel mai bine. E un Zeu ascuns cu puține apariții publice, așadar este un privilegiu să îl ascultăm cu al său taraf de Maeștri.

Bilete la Șaraimanic la Palat: Taraful Ionică Minune & Bibescu • Ligia Keșișian

Momentan nu sunt reprezentații programate.