Menu
Romeo și Julieta Romeo și Julieta

Romeo și Julieta

Teatru: Teatrul Național „Radu Stanca”
Regia: Regia Andriy Zholdak
Autor: Autor W. Shakespeare
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Două familii rivale.

Doi tineri care transformă ura părinților în iubire. O poveste de dragoste care va învinge timpul. Și un nou prilej de a celebra miracolul teatrului.

Romeo și Julieta”, semnat de regizorul ucrainean Andriy Zholdak, este un elogiu adus frumuseții, însă și o coborâre în tenebrele pasiunii absolute. Readaptare modernă a textului shakespearian, cel mai recent spectacol al bine-cunoscutului „copil teribil” al teatrului european ne propune o experiență poetică despre abisurile sufletului tânăr și despre forța sa de a-și găsi salvarea prin iubire.
Într-o perioadă fragilă amenințată de pandemie și de războiul purtat în vecinătatea țării noastre, Naționalul sibian oferă spectatorilor o revizitare memorabilă a unui text canonic al culturii universale care vorbește, mai mult decât oricând, despre „starea de urgență” a actului de a te dărui celuilalt. Pe acest fundal de emoții copleșitoare, se distinge cuplul central care iubește până la moarte, tot așa cum, în cele din urmă, moare pentru a iubi. Cu intensitate, cu încăpățânare și, mai presus de orice, cu speranța pe care numai tinerețea și inocența o pot cuceri.

Aducându-i în prim-plan pe studenții Departamentului de Artă Teatrală, producția sibiană este o celebrare a tinereții și a unui mod nonconformist de a simți emoția scenică, pentru a ne face părtași la puterea regeneratoare a teatrului într-un prezent paralizat de teamă.


Romeo și Julieta” este un spectacol creat în cadrul proiectului european „LIBERTY”, finanțat prin Programul Europa Creativă.
TNRS este partener „LIBERTY” alături de ArtReach, altonale GmbH, Explora – il Museo dei Bambini di Roma, CESIE, Aalborg Karneval, Center E8, for promoting lifestyles, CNC DANSE – nathalie cornille, Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Den Selvejende Institution Swinging Europe, TRAFO Contemporary Art House și European Educational Exchanges – Youth for Understanding.
#LibertyEU #ArtistPortfolio #ArtistResources #Events

Bilete la Romeo și Julieta

Momentan nu sunt reprezentații programate.