Menu
Romeo @ Julia Romeo @ Julia

Romeo @ Julia

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol prezentat în parteneriat cu Teatrul Național din București

Conceptul lui Fren Ák dorește să pătrundă în straturile profunde ale poveștii, astfel accentul se pune mai degrabă pe lupta interioară a

40le personajelor decât pe conflictele sociale ale dramei. Coregraful este preocupat de tragedia care se desfășoară în plan interior, emoțional, pe măsură ce cei doi tineri cad în ghearele propriilor iluzii. Regizorul se concentrează asupra tensiunilor de sub suprafață, arătând conflictul dintre doi oameni prinși în dorințele și iluziile lor, distorsionate de societatea de consum. Omul devine o marionetă înstrăinată de mediul său, de comunitatea sa, de partenerul său și, în cele din urmă, de ea însăși.

Studio M    

Studio M a fost înființat în anul 2005 la Sfântu Gheorghe sub egida directorului artistic Péter Uray, ca atelier experimental de teatru mișcare în cadrul Ansamblului de Dansuri Háromszék.

Preocuparea majoră a trupei constă în explorarea posibilităților artistice dintre dans contemporan, dans contact, teatrul cuvântului, teatru mișcare și vizual, angajându-se la introducerea unui gen înrădăcinat mai demult în Europa de Vest, rămas cu toate acestea necunoscut până acum în Transilvania.

Repertoriul Studioului M include atât spectacole create în ateliere tematice, experimentând genurile teatrului postdramatic, cât și adaptații inedite ale pieselor clasice de teatru (Shakespeare, Ibsen, Cehov, Kafka, Örkény).

Prin programul său artistic trupa promovează valorile teatrului experimental şi ale teatrului contemporan realizând spectacole inovatoare.

 

Co-producție M Studio & Fren Ák Company

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Fondul Bethlen Gábor, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Bilete la Romeo @ Julia

Momentan nu sunt reprezentații programate.