Menu
Revolta Poveștilor Revolta Poveștilor

Revolta Poveștilor

Teatru: Teatrul Stela Popescu
Durată: 1h 5m
Regia: Regia Tony Adam Tony Adam
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

“Revolta poveștilor” – după un text de Sînziana Popescu

Regia: Tony Adam

Adaptarea și dramatizarea: Sînziana Popescu

Scenografia: Cristian Marin

Coregrafia: Ioana Macarie

 

Poveștile sunt determinante pentru educația noastră, ne deschid ușa către lumea cărților și ne dezvoltă universul imaginar al vieții adulte. Vremurile se schimbă, copiii se adaptează din mers vitezei și tehnologiei actuale, părinții sunt copleșiți de virtual, timpul s-a comprimat, iar magia unei povești clasice pierde teren pe zi ce trece.
Spectacolul “Revolta poveștilor” vorbește tocmai despre pierderea plăcerii de a ține în mână o carte, de a o răsfoi și de a desena cu mintea întâmplări și caractere pline de magie și culoare. În lumea tabletelor și a jocurilor video riscă să se piardă cel mai important prieten al copilului – imaginația, cea care îi face pe cei mici să aibă curaj să viseze și să lupte cu determinare pentru împlinirea viselor lor.
“Revolta poveștilor” este o piesă care vrea să arate atât copiilor cât și părinților că poveștile pot continua să existe doar dacă sunt citite, cultivate și mai ales iubite. Indiferența cu care am ajuns tratăm în zilele noastre poveștile determină personajele din paginile lor să se revolte, să se urâțeasă și să devină anacronice. Cine rezolvă problema aceasta complicată ? Niște copii din lumea reală care, atrași în lumea cunoașterii și imaginației, restabilesc ordinea și reușesc  să salveze de la uitare emoția autentică a întâlnirii cu personajele nemuritoare de basm.
Creatorul lui Lampio (un licurici care cucerește constant publicul Teatrului Stela Popescu din anul 2017), regizorul Tony Adam a făcut o echipă minunată cu scriitoarea Sînziana Popescu, scenograful Cristian Marin și coregraful Ioana Macarie. De data aceasta, au readus la viață într-o manieră amuzantă și cu totul neconvențională isprăvile celor mai îndrăgite personaje ale copiiior de toate vârstele: Vrăjitorul din Oz, Scufița Roșie, Făt Frumos, Cenușăreasa și multe, multe altele. “Revolta poveștilor” – un spectacol al Teatrului Stela Popescu pentru publicul tânăr și cel de familie, o poveste terapeutică de văzut cu inima și de meditat asupra mesajului moralizator pe care îl transmite!

 

Durata – 65 minute fără pauză

Premiera – 31 martie 2019, ora 19:00, București – Palatul Național al Copiilor, Sala Mică

Recomandare public 4 +

Bilete la Revolta Poveștilor

Momentan nu sunt reprezentații programate.