Menu
Revizorul Revizorul

Revizorul

Teatru: Teatrul Mic
Regia: Regia Alexandru Dabija Alexandru Dabija, Andreea Grămoșteanu Andreea Grămoșteanu, Liliana Pană Liliana Pană
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Piesa „Revizorul” scrisă de Nikolai Gogol în 1835, publicată în 1836 și revizuită în 1842, este considerată una dintre cele mai mari lucrări ale autorului rus și una dintre cele mai mari comedii din literatura rusă.

Montat pentru prima dată la Teatrul Mic, textul este extrem de actual și reflectă realitățile politice creionate în sens universal de Gogol.

„Revizorul” este o satiră socială care explorează corupția și ipocrizia din societatea rusă a vremii. Acțiunea are loc într-un mic oraș provincial din Rusia, unde un funcționar de la guvernul central este așteptat să sosească în oraș în calitate de revizor, pentru a investiga corupția și incompetența oficialilor locali.

Piesa este plină de situații comice, confuzii și identități greșite, iar umorul său este subliniat de ironie și sarcasm. „Revizorul” a avut un impact major în literatura rusă și a fost apreciată atât pentru umorul său, cât și pentru critica socială subtilă. A devenit una dintre cele mai frecvent montate piese de teatru în Rusia și a fost adaptată în numeroase filme și producții de televiziune de-a lungul timpului.

„Cu ghilimelele de rigoare, îmi „invidiez” colegii actori pentru lucrul acesta. Îi „invidiez” cu mare iubire. Cred că acesta este tipul de bucurie care ar trebui să se întâmple mai mult în teatrele din România, de stat și independente. Bucuria publicului de a vedea un spectacol care reușește să te detașeze de cotidian, de problemele zilnice și să te ducă într-un univers fantastic, dar și realist, adevărat, dar și dureros. Dureros, dar comic.

Îmi doresc foarte tare ca acest spectacol să aibă o viață lungă, să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori. Sunt foarte recunoscător și le mulțumesc tuturor oamenilor care au făcut ca această producție să fie posibilă!”

Ștefan Lupu, Manager al Teatrului Mic

 

Credit foto: Andrei Gîndac, Bianca Munteanu

 

DURATA: 3h 30min (cu pauză)

BILETE:  Categoria I – 100 lei / Categoria II – 70 lei / Categoria III – 25 lei pentru elevi, studenți și pensionari*

*Reducerea se aplică doar la casele de bilete ale teatrului.

**Nerecomandat persoanelor sub 12 ani.

 

Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după începerea spectacolului accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

Vă rugăm să nu folosiți telefoanele mobile pe durata desfășurării spectacolelor!

Bilete la Revizorul

Momentan nu sunt reprezentații programate.