Menu
Retroelectro Retroelectro

Retroelectro

Teatru: Teatrul National Marin Sorescu
Regie: Bogdan Georgescu
Autor: Bogdan Georgescu
Scenografie: Irina Gâdiuță
Regie tehnică: George Dulămea
Durată: 1h 30m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea piesei

Sinopsis:

Pe data de 9 mai 2018 în toate școlile din județul Bistrița Năsăud – urban și rural – are loc un eveniment festiv care trebuie să se desfășoare între 10.50 și 11.10 dimineața – Careul Festiv pentru sărbătorirea împlinirii a o sută de ani de la moartea poetului național George Coșbuc, originar din județ. Directiva Inspectoratului Școlar pentru organizarea evenimentului vine însoțită de un scenariu detaliat, de nu mai puțin de douăsprezece pagini, propus ca sugestie, însă cu obligativitatea realizării în pauza mare. Între 10.50 și 11.10 dimineața. În pauza mare. RETROELECTRO este tragi-comedia unei comunități sub presiunea autorității și a fricii, în contextul “tendințelor” naționalist-extremiste ce cuprind din ce în ce mai mult Europa de azi, chiar de ziua Europei.

Cronici:

„Umorul (de calitate) se construiește greu. (…) Alex Calangiu ilustrează perfect spilcuitul de prost gust care dă din coate să ajungă sus prin orice mijloace. Este omul partidului. Al partidului de azi. Cu un discurs exemplar pentru populism, cu exemple normale, cu lucruri de bun simț și cu multă demagogie într-un amalgam menit doar unui status-quo care să-i asigure postura de beneficiar al regimului. Umorul este reușit. Falsul care descrie acest careu școlar descrie bine falsul europenizării noastre pe ici, pe colo.”

Marius Dobrin, Retro spre Club Electro, revista SpectActor, nr. 1/2019, pag. 38

Reprezentații

Momentan nu sunt reprezentații programate.

Spectacole similare

Vezi piesa
Yiddish trotter
Yiddish trotter
Joi, 25 aug. ora 19:00 Durată: 1h 40m Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat
Vezi piesa
Sărută-mă
Sărută-mă
Vineri, 9 sept. ora 19:00 Durată: 1h 10m Cluj, Teatrul National -Napoca
Vezi piesa
Jocheul Păsărilor
Jocheul Păsărilor
Duminică, 21 aug. ora 19:30 Regie: Attila Keresztes Durată: 1h Târgu Mureș, Teatrul Național
Vezi piesa
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Joi, 25 aug. ora 19:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Mașinăria. Musicalul
Mașinăria. Musicalul
Sâmbătă, 10 sept. ora 19:30 Regie: Alexander Hausvater, Alex Burcă, Patricia Katona Scenografie: Adina Mastalier Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Toxic
Toxic
Vineri, 2 sept. ora 20:30 Regie: Florin Piersic Jr, Mihai Androne Scenografie: Mihai Androne Durată: 1h 15m Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”