Menu
Rashōmon Rashōmon

Rashōmon

Teatru: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați
Durată: 1h 15m
Regia: Regia Cătălin Vasiliu Cătălin Vasiliu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Vlad Vasiliu ( Bătrânul ), Flavia Călin ( Soția ), Cristian Gheorghe ( Tajomaru ), Dan Căpățână ( Budistul ), Vlad Ajder ( Soțul ), Elena Anghel ( Șamanul ), Mihai Păun (Debut) ( Hoțul )

Dramă, mister | +14 ani | 1 h 15 min | Sala Mare
DESCARCĂ DE AICI CAIETUL PROGRAM AL SPECTACOLULUI.

Episodul 1 | Regizorul Cătălin Vasiliu, despre spectacolul RASHŌMON

„Foarte pe scurt, avem de-a face cu o crimă și un proces al acestei crime. Martorii chemați spun ce s-a întâmplat, istoriile se bat cap în cap, chiar dacă sunt martori oculari sau chiar participanți direcți la eveniment, și nu mai știi foarte bine… Ne face să ne întrebăm noi despre noi, cum ne menajăm ca să nu ne deranjeze adevărul, cum cosmetizăm totul ca să nu fie ulterior urât pentru noi, să nu o ducem greu… Nu neapărat să scăpăm de o povară, ci să ieșim împăcați cu noi, ceea ce înseamnă minciună, până la urmă.”

Episodul 2 | Scenograful Daniel Divrician, despre spectacolul RASHŌMON

„Am proiectat spațiul în care se întâmplă toată povestea asta. El este, cred eu, sau asta mi-am propus – să nu fie neapărat Japonia, dar, în același timp, să păstreze limpede caracterul artei japoneze. Spectacolul acesta are un mare pariu, trebuie să îl câștigăm în zona vizualului. Am pregătit o apariție care mi-ar plăcea să taie respirația.”

Episodul 3 | Coregraful Elena Anghel, despre spectacolul RASHŌMON

„[Spectatorii] Să nu se aștepte se vadă balet clasic, prize, ceva spectaculos. Spectaculosul vine din ceea ce fac actorii cu corpurile lor, clar. Dar dansul și mișcarea înainte de toate creează o senzație. Ce le propun este să meargă cu noi și astfel o să primească ceea ce noi ne-am dorit ca ei să simtă.”

Episodul 4 | Mihai Păun, despre debutul în spectacolul RASHŌMON

„Auzim despre întâmplarea unei crime și încercăm să tragem o concluzie cât mai obiectivă, deși nu prea reușim. E un spectacol aparte, pe care nu ai ocazia să-l vezi în fiecare zi. Avem ocazia să dezbatem împreună, în timp real, conceptul de adevăr și cât de subiectiv e, de fapt, pentru fiecare adevărul”, spune Mihai.

 

Bilete la Rashōmon

Momentan nu sunt reprezentații programate.