Menu
Prostia  omenească Prostia  omenească

Prostia omenească

Teatru: Teatrul Ion Creangă
Durată: 30 minute
Regia: Regia Claudia Revnic Claudia Revnic
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Poveștile scrise de Ion Creangă prezintă un adevăr general valabil și în ziua de azi. Povestea „Prostia omenească” aduce în atenția tinerilor spectatori lecții despre defectele umane și despre limitele acestora.

Interpretat într-o cheie modernă, spectacolul Prostia omenească este bazat pe un discurs teatral de tip non-verbal, care îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie și dans, transpunând farmecul și oralitatea operei lui Ion Creangă într-o montare dinamică.

Veți afla povestea unui om care a fugit în lume pentru a scăpa de prostia pe care o găsea acasă și în sat. Însă o vorbă cunoscută din popor spune: „De ce îți este frică, nu scapi”. Și așa a și fost. Veți lua parte la multe situații comice și absurde. Vom vedea în final, dacă acesta se întoarce acasă la familia lui puțin mai fericită în istețime decât restul lumii și dacă și-a învățat lecția despre prostia omenească.

„Iubim poveștile. Ele plutesc în jurul nostru și ne aparțin. Așteaptă doar ca ferestrele minților noastre să se deschidă ca să ne poată călăuzi.” (Claudia Revnic, actriță)

Bilete la Prostia omenească

Momentan nu sunt reprezentații programate.