Menu
Portugalia Portugalia

Portugalia

Durată: 1h 29m
Regia: Regia Tavi Costin Tavi Costin
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Piesa dramaturgului maghiar, Zoltán Egressy, ne duce undeva departe de Budapesta, în Irgács, un sat sărac, cu oameni săraci, dar cu vise frumoase. Acțiunea piesei se desfășoară în cârciuma lui Lajos și a fiicei sale, Fundă.

La cârciuma din sat, unde oamenii își spun poveștile fericite sau mai puțin fericite, intră un intelectual, un scriitor din Budapesta care, fugind de soție în căutarea libertății, visează că va ajunge în Portugalia. Poveștile lui despre Portugalia și „starea de saudad” o fac pe Fundă să se îndrăgostească de el.

Personaje simpatice care cred că viața lor ar fi mai bună la Budapesta se întâlnesc aproape zilnic în cârciuma din Irgács. Sfeclă, un polițist dat afară din poliție, dar care din când în când mai face  pe polițistul; Satana, cunoscut drept bețivul satului; Clamă, un alt ratat căutat mai mereu de nevastă, preotul care si-ar fi dorit să fie fotbalist și alții, reprezintă personajele tipice unui sat din zilele noastre, toți fără a avea însă un orizont clar. Ca orice spectacol  și tema acestei piese este una de reflecție.

Tavi Costin a construit un spectacol captivant care, atât prin jocul actorilor, decor și de tot ceea ce presupune realizarea unui spectacol, să vă introducă cu adevărat în atmosfera specifică unui sat, nu numai din Ungaria, un sat al timpului nostru în care oamenii nu îndrăznesc să viseze prea mult.

 

PORTUGALIA

de Zoltán Egressy

traducere Réka Csürös

 

Distribuția:

Bianca Cuculici – Fundă

Ștefan Pavel – Poreclă

Radu Constantinov – Cârciumar

Costas Mincu – Sfeclă

Constantin Dogioiu – Preot

Andrei Cătălin – Clamă

Cătălina Sima – Femeia

Cosmin  Teodor Pană – Satană

Réka Szász – Soție

Alexandru Beteringhe: Primar

Tudor Andronic: Bittner

Marinoiu Vasile: Menestrel

 

Regia Octavian Costîn

Scenografia: Mădălina Mihai

Muzică original și sound design: Andrei Sever și Andy Horjea

Regia tehnică: Vasile Marinoiu

Bilete la Portugalia

Momentan nu sunt reprezentații programate.