Menu
PASĂRE MĂIASTRĂ – CĂTĂLIN MILEA QUINTET & ANA MARIA ROȘU PASĂRE MĂIASTRĂ – CĂTĂLIN MILEA QUINTET & ANA MARIA ROȘU

PASĂRE MĂIASTRĂ – CĂTĂLIN MILEA QUINTET & ANA MARIA ROȘU

Teatru: Teatrul Godot
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Cătălin Milea – saxofoane,

Alex Man – chitară

Alexandru Olteanu – pian

Mike Alexandru Marin – contrabas

Iuian Nicolau – tobe

Invitată: Ana Maria Roșu

Prezintă: Florian Lungu

Pasăre Măiastră este un regal dedicat vocilor jazzului din România precum Aura Urziceanu, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Marius Popp, Richard Oschanitzky, Mircea Tiberian și alți artiști care ne-au inspirat cu muzica lor încă din anii 1970 de la primele festivaluri de jazz românești, concerte de club sau din înregistrări de referință.

Saxofonistul Cătălin Milea îi are alături pe legendarul Alex Man la chitară, susținuți de redutabili muzicieni de nouă generație: Alexandru Olteanu la pian, Mike Alex la contrabas și Iulian Nicolau la tobe.

Concertul Pasăre Măiastră este o invitație unică de a reasculta în aranjament propriu piese emblematice precum Toufette, În liniștea nopții, Pasăre Măiastră, Jocul țambalelor, Iubirea noastră e o vioară, Inimă nu fii de piatră, Pistruiatul și altele, care vor rezona șiîn culoarea specială a unei voci feminine de excepție, reprezentată de invitata grupului, tânăra Ana Maria Roșu.

Cătălin Milea este unul dintre cei mai creativi și activi saxofoniști români, artistul român a înregistrat albumele Re-Bop Unit featuring Dick Oatts, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni de jazz din New York, Something for Now, înregistrat alături de trio-ul de muzică improvizată RAM, (Rodriguez/Aksunger/Milea), Evocative alaturi de chitaristul Dan Mitrofan. Artistul poate fi vazut alaturi de Sonoterra Ensemble, Sorin Zlat Quartet, Bucharest Jazz Orchestra, Bigband-ul Radiodifuziunii Române și alte proiecte ca invitat.

Alex Man este un chitarist si contrabasist de jazz de notorietate, premiat de revista Actualitatea muzicala in anul 2014. Expresiv și versatil, este recunoscut și ca un rafinat acompaniator. A colaborat cu muzicieni si big band-uri din țară și străinătate, in numeroase concerte de club sau pe scene de festival. În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București si sustine workshop-uri pe teme variate si de interes pentru tinerii muzicieni, participă constant in tabere de muzicaimprovizata si jazz ca profesor coordonator.

Alexandru Olteanu a absolvit Universitatea Națională de Muzică București în 2015, iar printre concertele lui recente se numără cel susținut în cadrul Brick Lane Jazz Festival (Bucuresti) și un recital la festivalul Jazz in Church (2019). Deși pasiunea pentru improvizație l-a condus către jazz, îi place să includă în limbajul său muzical și idei din muzica clasică, în special din dramatismul armonic al curentului romantic sau armonizări colorate și descriptive specifice impresionismului.

Mike Alexandru a sustinut concerte ca solist contrabas clasic în multe ocazii fiind absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti la sectia de compozitie Jazz. A castigat un numar considerabil de premii precum si locul II la concursul national „New JazzPlayers” editia 2019. Printre colaborările sale se numără Bucharest Jazz Orchestra, Sorin Zlat Quartet, Cătălin Milea Sonoterra Ensemble și altele.

Iulian Nicolau probabil unul din cei mai buni bateriști de jazz la ora actuală, întâlnirile artistice cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Man îi deschid orizonturile către universul muzicii improvizate și jazz, de care rămâne atașat. Participă la diverse workshop-uri de jazz și colaborează cu nume importante ale jazzului românesc, printre care Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man, Cătălin Milea, Emil Bîzgă, Marius Vernescu, Pedro Negrescu, Sorin Zlat.

Bilete la PASĂRE MĂIASTRĂ – CĂTĂLIN MILEA QUINTET & ANA MARIA ROȘU

Momentan nu sunt reprezentații programate.