Menu
Păcală și Tândală Păcală și Tândală

Păcală și Tândală

Teatru: Teatrul Ion Creangă
Data și ora: alte 2 date/ore
Locația: Sala Mică Strada Biserica Amzei, nr. 21, București
Durată: 40 minute
Regia: Regia Ion Ionuț Ciocia Ion Ionuț Ciocia
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
  Bilete
bilete pe entertix.ro

Descrierea spectacolului

Legătura dintre doi fraţi nu este uşor de tradus în cuvinte. De aceea, spectacolul Păcală şi Tândală îşi propune să arate cum doi fraţi traversează mai uşor obstacolele pe care viaţa le pune în calea lor, datorită faptului că se au unul pe celălalt. De la jocurile copilăriei, la emoţiile provocate părinţilor, pănă la inevitabila maturizare, toate sunt mai uşoare pentru că Păcală îl are pe Tândală, dar şi invers.

Dincolo de a fi reprezentanţii unei tipologii, Păcală şi Tândală sunt întruchiparea unor calităţi ale poporului român, de unde şi apetenţa oamenilor pentru aventurile celor doi. Pe durata spectacolului cei doi vor trece prin tot felul de peripeţii. Vor trebui să împartă avutul dat de părinţi, iar cunoscându-le firile pişichere, nu va fi lucru uşor. Apoi vor fi nevoiţi să valorifice vaca bătrână, ce se află în familie de generaţii, păţanie ce va atrage furia unei mulţimi și îi va aduce pe fraţi în faţa legii. Prin şiretenia caracteristică vor ajunge să bulverseze judecătorul, și ajung în fața unei alte situații de impas. În final, cu ajutorul inocenței reușesc să vândă vaca familiei și să se mute fiecare la casa lui, cu propria familie. Dar oare pățaniile se vor sfârși aici?

Cu sprijinul celor de la Estella Blue, Păcală, Tândală și toate celelalte personaje au cele mai frumoase și moderne încălțări tradiționale românești.

Bilete la Păcală și Tândală

Sâmbătă, 28 septembrie, ora 10:00
Teatrul Ion Creangă, Sala Mică
Locuri epuizate
Sâmbătă, 28 septembrie, ora 18:00
Teatrul Ion Creangă, Sala Mică
Marți, 29 octombrie, ora 18:00
Teatrul Ion Creangă, Sala Mică