Menu
Online | Spectacolul O ASEMENEA IUBIRE, transmis pe YouTube în Duminica Paștelui, la ora 19:00 Online | Spectacolul O ASEMENEA IUBIRE, transmis pe YouTube în Duminica Paștelui, la ora 19:00

Online | Spectacolul O ASEMENEA IUBIRE, transmis pe YouTube în Duminica Paștelui, la ora 19:00

Teatru: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” difuzează pe YouTube duminică, 2 mai 2021, în prima zi de Paști, spectacolul O ASEMENEA IUBIRE de Pavel Kohout, regia: Radu Nichifor, scenografia: Sorana Țopa, o producție din 2018 a teatrului gălățean.

Transmisiunea va începe la ora 19:00 și va dura două ore și jumătate.

Spectacolul va putea fi vizionat în mod gratuit accesând linkul https://youtu.be/uIW9KjD1nik.

În distribuție: Flavia Călin (Lida Matysova), Ciprian Brașoveanu (Petr Petrus), Ionuț Moldoveanu (Milan Stibor), Petronela Buda (Lida Petrusova), Tamara Constantinescu (Mama lui Stibor), Florin Toma (Tosek), Vlad Ajder (Kral), Elena Ghinea (Majka), Adelin Ilie (Chelnerul) și Valentin Terente, actor al Teatrului „Maria Filotti” Brăila (Domnul în togă).

 

Un spectacol-proces, O ASEMENEA IUBIRE supune judecății publicului cazul tragic al studentei la drept Lida Matysova, care este îndrăgostită de profesorul căsătorit Petr Petrus. Povestea lor de dragoste nu scapă privirilor vigilente ale tovarășilor și tovarășelor, a căror intruziune are consecințe dramatice.

Procesul în sine, care uneori pare a fi o reconstituire, alteori un interogatoriu sau chiar o spovedanie, declanșează și un proces interior, ajutându-ne să vedem limpede ce se întâmplă atunci când sentimentele intră în conflict cu rațiunea și cum societatea controlează acțiunile individului.

Piesa „O asemenea iubire” („Taková láska”) a fost scrisă în 1957 de dramaturgul ceho-austriac Pavel Kohout. Vorbind despre această piesă, autorul a spus: „Piesa este în primul rând pentru cei care în fiecare zi își asumă dreptul de a transforma destinele altora într-o dramă, fără a se simți vreodată obligați să le înțeleagă sau să le recunoască cel puțin o secundă ca fiind ale lor. Pentru cei care au renunțat imediat la tragedii pentru a le uita mâine, care încep chiar să pregătească noi tragedii poimâine.”

Poet, scriitor, jurnalist, dramaturg și regizor, Pavel Kohout s-a născut pe 20 iulie 1928 la Praga. În 1945 s-a înscris în Partidul Comunist Cehoslovac, dar a început să aibă îndoieli legate de regim și în 1968 a devenit una dintre figurile proeminente ale mișcării politice Primăvara de la Praga. În 1978 a părăsit Praga, iar în anul următor i s-a retras cetățenia cehoslovacă. Din 1980 este cetățean austriac.

Piesa „Taková láska” a fost ecranizată sub același titlu de regizorul cehoslovac Jiří Weiss în 1959. Pelicula a fost proiectată în același an la Festivalul Internațional de Film din Edinburgh.

În 1969, piesa lui Pavel Kohout a fost montată la Teatrul de Stat Galați (astăzi Teatrul Dramatic „Fani Tardini”) de regizorul Ovidiu Georgescu. Spectacolul s-a intitulat OMUL ÎN ROBĂ.

Bilete la Online | Spectacolul O ASEMENEA IUBIRE, transmis pe YouTube în Duminica Paștelui, la ora 19:00

Momentan nu sunt reprezentații programate.