Menu
Oglinda neagră – FNT 2023 Oglinda neagră – FNT 2023

Oglinda neagră – FNT 2023

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 1h
Regia: Regia Roberto Bacci
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Producție a Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca – spectacol prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT 2023  

 

16+
Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

Luigi Pirandello ne așază în fața unei oglinzi în care e dureros și, totodată, necesar să ne observăm. Dar cine se află, cu adevărat, în fața acelei oglinzi? Să fie oare „personalitatea” noastră?… Sau este oare „esența” noastră?

Aflat într-o etapă de înaltă rafinare profesională, actorul Ionuț Caras ne lasă, în Oglinda neagră, să întrezărim delicatele și profundele mecanisme de construcție a rolului, acolo unde, în penumbre de laborator, omul și personajul își negociază teritoriile, își împrumută contururile și își pun la îndoială, unul altuia, nivelurile de realitate. Imersiunea în Pirandello pe care o exersează Caras este nu doar un exercițiu teatral, ci și existențial, menit a furniza noi orizonturi de reflecție asupra complicatelor relații dintre individ și societate. În personaj, actorul se privește pe sine, jucându-și la dublu destinul scenic și ridicând la o nouă miză actul interpretativ.

 

Mai multe detalii aici  

 

    

 

Bilete la Oglinda neagră – FNT 2023

Momentan nu sunt reprezentații programate.