Menu
Oedip Oedip

Oedip

Teatru: Teatrul Bulandra
Data și ora: încă o dată/oră
Locația: Sala Toma Caragiu Strada Jean Louis Calderon, nr. 76, București
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
  Bilete
bilete pe blt.ro

Descrierea spectacolului

Andrei Șerban revine la Bulandra cu tulburătorul spectacol Oedip, o montare a vremurilor noastre, în care miturile antice se transformă în breaking news. Tragedia lui Sofocle este curajos reinterpretată de multipremiatul regizor și dramaturg britanic Robert Icke, într-o versiune proaspătă și modernă, care păstrează temele esențiale: cunoașterea de sine, adevăr, vină, destin, liber arbitru și aroganța de a crede că știm tot și de a promite ce nu știm. Toate acestea sunt aduse în contextul oamenilor de azi, care se cred noii zei ai secolului XXI.

 

În spectacolul regizat de Andrei Șerban, după adaptarea lui Icke, Oedip este un politician cu ambiții de putere, care așteaptă rezultatele alegerilor, decisive pentru cariera și familia lui. Dar și pentru țară, de votul crucial atârnând soarta unei întregi națiuni. Însă, prin tensiunea iscată de drame de familie, scandaluri mediatice și măști care cad, presiunea crește și emoțiile se amplifică. 

 

Spectacolul se derulează într-un ritm amețitor, cu viteza unui accident care stă să se întâmple, cu intrigi, strategii și răsturnări de situație, care țin toată lumea în suspans de la un capăt la altul.

 

Cea mai mare enigmă de dezlegat rămâne cea veche de milenii: oare ne-am născut inocenți sau vinovați? Cine suntem cu adevărat? În ce măsură înțelegem și acceptăm destinul?

 

Mai presus de orice, acest Oedip e o mare și imposibilă poveste de dragoste.

Bilete la Oedip

Sâmbătă, 22 iunie, ora 19:00
Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu
Duminică, 23 iunie, ora 12:00
Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu