Menu
Oameni singuratici Oameni singuratici

Oameni singuratici

Teatru: Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

 
adaptare după Gerhart Hauptmann, autor distins cu Premiul Nobel pentru Literatură
regie, scenografie, adaptare text, univers sonor: Florin Caracala

Distribuție:

asistent de regie: Marian Chiculiță 
video design: Andrei Cozlac
mișcare scenică: Alice Veliche
pregătire muzicală: Cezar Ichim
traducere: Paul B. Marian
 
Foto: Claudia Nicolau Ungureanu, Bogdan Artene
 
„Ar părea paradoxal să vorbim astăzi despre singurătate, ca maladie globală, în era tehnologiei, a comunicării instante și a conectivității. Cu toate acestea, singurătatea este o problemă majoră a secolului nostru care afectează milioane de oameni în întreaga lume. În Secolul singurătății, nivelurile de singurătate au atins cote alarmante la toate grupele de vârstă, indicatorii de singurătate fiind diverși: nivelul scăzut de empatie și compasiune, stil relaţional deficitar în familie sau cuplu, conexiuni superficiale în detrimentul celor profunde, aversiunea generațională față de intimitate, lipsa conexiunilor umane reale pe social media, individualismul și egoismul etc.
De o izbitoare actualitate tematică socio-psihologică, spectacolul Oameni singuratici, în regia lui Florin Caracala, după piesa cu același titlu de Gerhart Hauptmann, vă propune o reflecție pe marginea unei drame familiale, a rutinei domestice, amăgitoare și sterilă, a diferențelor intelectuale, a neînțelegerii și înstrăinării reciproce.
Spectacolul face parte dintr-un diptic teatral, constituit din două spectacole diferite, ambele în regia lui Florin Caracala, care pot fi vizionate separat. Lupta pentru un ideal și consecvența față de propria ființă, privite din perspective diferite, cea a personajului masculin central din Oameni singuratici și cea a personajului feminin din Libertate la Bremen (spectacol realizat în 2021), este liantul care leagă cele două spectacole.”  
Carmen Grădeanu
Președinte FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală
 

Spectacolul „Oameni singuratici” este realizat de Teatrul Național Iași, în coproducție cu FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași, în cadrul proiectului „UnderAct – Program de rezidențe și mobilitate artistică”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.
 

Bilete la Oameni singuratici

Momentan nu sunt reprezentații programate.