Menu
O zi până la nuntă O zi până la nuntă

O zi până la nuntă

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Regia: Regia Răzvan Bănică Răzvan Bănică
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!

 

 

Mai este doar “O zi până la nuntă” și nimic nu prevesteste altceva decât o seară romantică și liniștită pe care viitorii miri sunt pregătiți să o petreacă împreună, unul alături de celălalt. Numai că planurile celor doi tineri sunt complet date peste cap atunci când entuziasmul și stângăciile lui Carol (Radu Ștefan Bănică) și emoțiile Mariei (Diana Roman) sunt întrerupte brusc de telefonul Gretei (Medeea Marinescu), mama lui Carol, care îi anunță nonșalant că le va face o vizită alături de Gino (Răzvan Bănică) noul ei tânăr iubit despre existența căruia teoretic nimeni nu știe absolut nimic dar pe care fiecare va urma să-l (re)întâlnească și cunoască cu totul altfel decât s-ar aștepta vreodată, înainte cu “O zi până la nuntă”.

Sub pretextul realizării unei fotografii tip tablou de familie, tradiție purtată de secole de către toți strămoșii lui Carol, prezența Gretei și a lui Gino dinamitează complet energia și relațiile dintre cei patru. Într-un savuros carusel al confuziilor și accidentelor construit subtil și susținut de un comic de limbaj și situație care vor stârni în egală măsură hohote de râs și multe semne de întrebare care își vor găsi răspunsurile în moduri absolut neașteptate, cei patru devin astfel prizonierii propriilor secrete și adevăruri pe care nu și le pot mărturisi exact înainte cu “O zi până la nuntă”

Și dacă toate cele întâmplate nu ar fi deja suficiente, cireașa de pe viitorul tort al mirilor este reprezentată de apariția spontană a părinților Mariei, care dintr-o dorinţă și nevoie strict părintească de a rezolva situațiile proaspăt create și de a-și mărturisi secretele pe care și ei le poartă cu vinovăție și despre care nimeni nu bănuiește absolut nimic, adaugă intrigilor deja născute, altele noi, cu mult mai puternice. Astfel, Ambrozie (Alexandru Papadopol) și Tina (Elvira Deatcu) pură, tabloul întregii povești care va ajunge să pună sub semnul întrebării atât ziua nunții cât și viitorul relațiilor lor.

Cu o distribuţie perfectă pentru care dramaturgul și regizorul Răzvan Bănică a scris în mod special acest text, “O zi până la nuntă” devine povestea de dragoste la care oricine ar visa dar puțini ar avea curajul să o și trăiască. O comedie care stârneste hohote de râs și surprinde în moduri total neașteptate din punct de vedere dramatic prin abordarea unor teme de o profunzime deosebită. Un echilibru aproape perfect între zâmbet şi lacrimă, speranță și renunțare, adevăr și minciună, trecut și viitor.

Bilete la O zi până la nuntă

Momentan nu sunt reprezentații programate.