Menu
O noapte furtunoasă O noapte furtunoasă

O noapte furtunoasă

Teatru: Teatrul de Arta Bucuresti
Locuri: 43 locuri disponibile
Următoarea reprezentație:
Durată: 1h 30m
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
de la 55.36 lei
bilete pe mystage.ro

Descrierea spectacolului

UN PROIECT COORDONAT DE: conf. univ. dr. Marius Gîlea și drd. Vlad Galer

SCENOGRAFIA: Mara Bădică

EDITARE SUNET: Sebastian Ivan IVA

DISTRIBUȚIE:

JUPÎN TITIRCĂ INIMĂ-REA – Horațiu Furnică

NAE IPINGESCU – Andrei Dumitrescu

CHIRIAC – David Mandache

SPIRIDON – SEBASTIAN IVAN IVA

RICĂ VENTURIANO – ȘERBAN LAZAROVICI

VETA – ANDREEA GÎRBEA

ZIȚA – GEORGIANA IONESCU

O producție UNATC I. L. Caragiale, clasa conf. univ. dr. Marius Gîlea2023

OPINII DE LA CRITICI:

Într-o lume marcată de aspirații post-postmoderne și de dorința avidă de reinventare a limbajului teatral, redescoperirea originilor teatrului românesc modern pare să reprezinte o reală necesitate pentru a nu cădea în capcana împotriva căreia însuși Nenea Iancu lupta, și anume: „formele fără fond”.

În acest context, tinerii actorii își propun o revizitare a unui text consacrat al teatrului românesc – „O noapte furtunoasă”, un text ce rămâne la fel de proaspăt astăzi ca în ziua în care a fost așternut pe pagină de Ion Luca Caragiale. Spectacolul reprezintă un prim contact al unei noi generații de actori cu remarcabila moștenire a dramaturgiei românești. Prin urmare, această montare se dorește a fi cât mai aproape de ceea ce este esențial în opera dramaturgului, fiind păstrată întreaga frescă de tipologii caricaturale care definește universul satiric al creației caragialiene. Însă, acest spectacol este departe de a fi o simplă reiterare a unei epoci demult apuse, vitalitatea abundă aici prin capacitatea extraordinară a actorilor de a-și însuși aceste personaje, de a le îmbogăți prin intermediul propriei lor interiorități.

Așadar, avem de a face cu un exercițiu în arta actorului absolut necesar pentru tânăra generație și cu ocazia extraordinară de a ne bucura încă o dată de comedia „O noapte furtunoasă”, având totodată acel plus de vitalitate indispensabil unui spectacol valoros. Paula Dalea – Teatrolog

Bilete la O noapte furtunoasă

Joi, 28 martie, ora 19:00
Teatrul de Arta Bucuresti, –
43 de locuri disponibile