Menu
O noapte furtunoasă O noapte furtunoasă

O noapte furtunoasă

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h
Regia: Regia Mădălin Hîncu Mădălin Hîncu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacolul este o producție a Teatrului Municipal “Matei Vișniec” Suceava

 

„O noapte furtunoasă”, una dintre cele mai importante piese semnate de Ion Luca Caragiale, este montată pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava de regizorul Mădălin Hîncu, care a ales să lucreze pentru acest spectacol cu o echipă artistică tânără și talentată: Răzvan Bordoș – scenograf, Costi Baciu-lighting designer, Andreea Diana Nistor-asistent scenograf și Sebastian Rațiu, cel care a realizat grafica pentru afișul spectacolului.

Mădălin Hîncu, regizorul spectacolului „O noapte furtunoasă” își prezintă viziunea și demersul artistic spunând: „1879. Noua națiune română, proaspăt independentă, este divizată între ”ciocoi” și ”patrioți”. Jupân Dumitrache, negustor dibaci, își face temele cu prisosință pentru a adera în tabăra din urmă. Acest ”mare familist” este consumat de felul în care își îngrijește familia, propria-i afacere cu cherestea și misia de gardist civic.”

Însă nimic din ceea ce crede Jupânul despre el nu este ce pare a fi, iar Noaptea ne va dezvălui toată această iluzie. De altfel, putem spune că niciun personaj din Noapte nu este ce pare a fi. Noaptea este tărâmul viselor, al angoaselor, al coșmarurilor și al celor mai aprige dorințe și frici. Pătrundem într-o lume în care frica, alimentată de lăcomie și prostie, generează ridicolul situațiilor și deznodământul amar al piesei.”

Am încercat, împreună cu echipa artistică, să citim piesa lui Caragiale ca pe un vis venit de peste timp, un vis care are foarte multe de spus despre cine suntem noi astăzi – ca indivizi și ca națiune. De ce (mai) avem nevoie de Caragiale? Pentru că această parabolă e spusă cu zâmbetul pe buze, prin intermediul unor oameni vii care trăiesc excesiv, la limită, ”furtunos””, ne spune regizorul Mădălin Hîncu.

Bilete la O noapte furtunoasă

Momentan nu sunt reprezentații programate.