Menu
O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin

O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin

Teatru: Teatrul Ion Creangă
Regie: Gabriela Dumitru
Coregrafie: Cosmin-Dorian Ilie
Durată: 1h 5m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea piesei

Recomandat: Peste 6 ani

Magie, muzică și umor. O aventură fabuloasă a cărei esență ne hrănește imaginația.

Cu toții avem nevoie de magie și trebuie să știm cum să o folosim încă de mici. Prima lecție pe care o vom deprinde împreună? Să folosim lampa fermecată astfel încât geniul lămpii să ne îndeplinească nu una, nu trei, ci toate dorințele!

Am văzut desenele și filmele lui Walt Disney, de la feeria animată la musicalul care a colorat străzile din imaginarul Agrabah, transformându-le în realitate. Am ascultat teatru radiofonic cu Lampa lui Aladin, reconstruind în imaginația noastră povestea flăcăului cu stea în frunte, care a plecat în căutarea lămpii fermecate dincolo de mări și zări. Pus în scenă de Gabriela Dumitru, spectacolul și-a propus să păstreze ce e mai bun din aceste lumi plăsmuite, scoțând în evidență esența poveștii lui Aladin pe fundalul extraordinar al poveștilor spuse în cele o mie și una de nopți pe care Șeherezada le petrece în palatul soțului său, sultanul Șehreiar.

Astfel, Aladin – eroul nostru – nu fură de prin piețe. El este un copil fericit care nu acceptă nefericirea celor din jur, iar drept recompensă i se dăruiește lampa care îi era predestinată. Nu are trei dorințe. Ele sunt infinite, dar el știe să folosească lampa cu înțelepciune. Geniul lămpii nu este sclavul ei, ci stăpânul ei și un magician al Universului.

Totuși, pentru că în conștiința colectivă anumite elemente adăugate de-a lungul timpului poveștii originale au devenit atât de îndrăgite – și greu de schimbat – spectacolul prilejuiește întâlnirea cu personaje precum papagalul, geniul lămpii albastre sau prințesa Jasmin, ele neafectând structura basmului. Ceea ce adăuga însă acest spectacol, așa cum l-a gândit Gabriela Dumitru, este profunzimea pe care basmele o au și pe care nu trebuie să o trecem cu vederea – pentru că asta le face nemuritoare.

 

Reprezentații

Momentan nu sunt reprezentații programate.

Spectacole similare

Vezi piesa
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Joi, 25 aug. ora 19:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Gipsy in Blue
Gipsy in Blue
Luni, 15 aug. ora 20:00 Durată: 1h 30m Bucuresti, Teatrul Elisabeta
Vezi piesa
Mașinăria. Musicalul
Mașinăria. Musicalul
Sâmbătă, 10 sept. ora 19:30 Regie: Alexander Hausvater, Alex Burcă, Patricia Katona Scenografie: Adina Mastalier Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Toxic
Toxic
Vineri, 2 sept. ora 20:30 Regie: Florin Piersic Jr, Mihai Androne Scenografie: Mihai Androne Durată: 1h 15m Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Neliniștiți – proiecție de film
Neliniștiți – proiecție de film
Sâmbătă, 20 aug. ora 21:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Valsul Hazardului
Valsul Hazardului
Vineri, 26 aug. ora 19:30 Regie: Ingrid Bonța Durată: 1h Bucuresti, Teatrul Masca